Hello everyone!
First of all…HAPPY NEW YEAR!!!
This is my first recipe for the new year, I’ve been a little bit busy in these days, also because I really needed to sleep a lot ๐๐๐ด๐ด
Then I’ve been cooking but I’ve had no time to write my recipes down…so now I have to make up! ๐ฑ๐ฑ๐ฑ
I’m going to start with this delicious savory pie, we’ve enjoyed it a lot! ๐ Then I’ll share with you cakes, appetizers, vegan cheese, raw pastries…I mean, STAY TUNED! ๐
Ingredients (for a 28 cm diameter mold):
795 gr cleaned Savoy cabbage
200 gr leek
2 garlic cloves
580 gr potatoes
180 gr lentils (boiled weight)
Extra virgin olive oil
Tamari sauce
Ground dried rosemary, oregano and sage
Cayenne pepper
Corn breading
Black sesameย seeds
Method:
Heat some oil in a pan, then add the chopped leek and garlic and stir-fry.
Add the shredded cabbage, cover, lower the flame and cook until it softens.
Peel, dice and steam the potatoes, then mash them using a fork.
Add the mashed potatoes and the boiled lentils into the pan. Pour some oil and tamari sauce (to season), sprinkle some herbs and pepper and blend using a wooden spoon.
Move the mixture into the (lined with parchment paper) mold, then sprinkle some corn breading and sesame seeds on it. Pour a drizzle of oil.
Cook in preheated oven to 190* for about 30′ + 3′ on grill function.
Let it cool down before serving.
Enjoy!
Ciao a tutti!
Per prima cosa…BUON ANNO!!!
Questa รจ la mia prima ricetta dell’anno nuovo, sono stata un po’ occupata in questi giorni, anche perchรฉ avevo davvero bisogno di dormire un sacco! ๐๐๐ด๐ด
Quindi ho cucinato ma non ho avuto tempo di trascrivere le ricette…cosรฌ ora mi tocca recuperare! ๐ฑ๐ฑ๐ฑ
Inizio con questo tortino delizioso, a noi รจ piaciuto un sacco! ๐ Poi condividerรฒ torte, stuzzichini, formaggio vegan, pasticcini crudisti…insomma, STATE SINTONIZZATI! ๐
Ingredienti (per uno stampo da 18 cm di diametro):
795 gr verza pulita
200 gr porro
2 spicchi d’aglio
580 gr patate
180 gr lenticchie (peso cotto)
Olio evo
Salsa tamari
Trito secco di Rosmarino, origano e salvia
Peperoncino
Panatura di mais
Semi di sesamo nero
Procedimento:
Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete porro ed aglio tritati e soffriggete.
Aggiungete la verza tagliata a striscioline, coprite, abbassate il fuoco e fate stufare.
Pelate, fate a cubetti e cuocete a vapore le patate, poi schiacciatele usando una forchetta.
Aggiungete le patate schiacciate e le lenticchie cotte in padella. Versate un po’ d’olio e di salsa tamari (per salare), spolverate con aromi e peperoncino ed amalgamate con un cucchiaio di legno.
Trasferite il composto nella tortiera (foderata con carta forno), poi spolverate con panatura di mais e semi di sesamo. Versate un filo d’olio.
Cuocete in forno preriscaldato a 180* per circa 30′ + 3′ di funzione grill.
Lasciate raffreddare prima di servire.
Buon appetito!
I think I’ll try making this tonight!
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Thank you Laura! Let me know if you like it!!! ๐๐
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Ottima idea…copio!!!! ๐๐๐๐๐
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