My birthday’s brownies! / Brownies del mio compleanno!

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Hello everyone!

A few days ago I celebrated my birthday and at work the habit is offering focaccia, not gluten free at all!! Then I decided to make something gluten free vegan too! 😉

I made a vegan omelet and some yummy brownies!

Today I wanna share with you my brownies’ recipe, I bet you’ll like it! 😋 The recipe is yeast free.

Ingredients (for a 23×33 cm mold):

120 gr cocoa powder

200 gr rice flour

35 gr tapioca starch

65 gr coconut flour (just flour, not desiccated coconut)

1 tsp baking soda

1 tsp sea salt

460 ml hazelnut milk

130 gr peanut butter

200 ml maple syrup

Confectioners sugar

Method:

Sift the flour, starch and cocoa powder into a bowl.

Add the coconut flour, soda and salt and blend with a wooden spoon.

Pour the syrup and milk, add the peanut butter and blend again.

Line an oven pan with baking paper, then pour the mixture in it.

Bake in preheated oven to 180* for 25′.

Let the cake cool down before sprinkling confectioners sugar and cutting it into squares.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Qualche giorno fa ho festeggiato il mio compleanno ed al lavoro l’abitudine è portare della focaccia, per niente senza glutine!! Così ho deciso di fare anche qualcosa di vegan senza glutine! 😉

Ho fatto una farfrittata e dei golosissimi brownies!

Oggi voglio condividere con voi la ricetta per i miei brownies, scommetto che vi piacerà! 😋 La ricetta è senza lievito.

Ingredienti (per uno stampo 23×33 cm):

120 gr cacao in polvere

200 gr farina di riso

35 gr amido di tapioca

65 gr farina di cocco (proprio farina, non cocco in scaglie!)

1 cucchiaino bicarbonato

1 cucchiaino sale

460 ml latte di nocciola

130 gr crema d’arachidi

200 ml sciroppo d’acero

Zucchero a velo

Procedimento:

Setacciate la farina, amido e cacao in una terrina.

Aggiungete la farina di cocco, bicarbonato e sale e mescolate con un cucchiaio di legno.

Versate latte e sciroppo, aggiungete la crema d’arachidi e mescolate ancora.

Rivestite con carta da forno una pirofila, poi versatevi il composto.

Cuocete in forno preriscaldato a 180* per 25′.

Fate raffreddare prima di spolverare con zucchero a velo e tagliare a quadratini.

Buon appetito!

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