Hello everyone!!!
I’ve been distant from my blog for a few months, I’m so sorry about that…I’ve had some personal issues but now I’m here, and I’m back!!!
Please be patient with me, I will need some time to pick up the pace again, but I’m on the road! 😉
Today I wanna share with you something I have never enough: black kale!!
Winter it’s not my favorite season because it’s cold, rainy and dark, but on the other hand I love it because it gives me broccoli, cauliflower and kale, the vegetables I love the most (besides eggplant!).
This recipe is super easy and very tasty, it’s a complete single course. You can also freeze it, I usually cook a lot during the weekend, then I put food into small bags into the freezer to have lunch ready for my week at work 😉
Ingredients (3 servings):
345 gr black kale (uncleaned)
400 gr potatoes (unpeeled)
1 red onion
1 garlic clove
Umeboshi vinegar (or tamari sauce or salt)
230 gr cooked red beans
1/2 tsp cayenne pepper (optional)
Extra virgin olive oil
Method:
Clean the black kale (remove the stem, then wash the leaves).
Peel and dice the potatoes.
Pour a drizzle of oil in a pan, add chopped onion and garlic then stir-fry.
Add the diced potatoes and cook on a high flame for a few minutes to lightly brown them.
Add the shredded kale, cover and cook on a low flame for about 45’/1 hour (pour some water if needed). It can take less time if you have small leaves (mine were giant!), just check on it!
Now pour a drizzle of umeboshi vinegar, add the cooked beans and some cayenne pepper if you like it.
Pour a drizzle of oil and sauté for a few minutes.
Enjoy!
Ciao a tutti!!!
Sono stata lontana dal mio blog per qualche mese, mi dispiace così tanto…ho avuto qualche problema personale ma ora sono qui, e sono tornata!!!
Siate pazienti con me, avrò bisogno di un po’ di tempo per riprendere il ritmo, ma sono partita! 😉
Oggi voglio condividere con voi qualcosa che non mi basta mai: il cavolo nero!!
L’inverno non è la mia stagione preferita perché è freddo, piovoso e buio, ma d’altro canto lo adoro perché mi fornisce broccoli, cavolfiori e cavoli, le verdure che amo di più (oltre alle melanzane!).
Questa ricetta è super facile e gustosissima, è un piatto unico completo. Potete anche surgelarlo, io solitamente cucino un sacco nel weekend, poi porziono in sacchetti in freezer per avere il pranzo pronto per la settimana al lavoro 😉
Ingredienti (3 porzioni):
345 gr cavolo nero (da pulire)
400 gr patate (da pelare)
1 cipolla rossa
1 spicchio d’aglio
Acidulato di umeboshi (o salsa tamari o sale)
230 gr fagioli rossi cotti
1/2 cucchiaino peperoncino in polvere (optional)
Olio evo
Procedimento:
Pulite il cavolo nero (rimuovete gli steli).
Pelate e fate a dadini le patate.
Versate un filo d’olio in padella, aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.
Aggiungete le patate e cuocete a fiamma viva per qualche minuto per dorarle.
Aggiungete il cavolo a striscioline, coprite e cuocete a fuoco basso per circa 45/60 minuti (aggiungete acqua se necessario). Può essere sufficiente un tempo più breve se avete foglie piccole (le mie erano giganti!), controllate la cottura!
Ora versate un filo di acidulato, aggiungete i fagioli ed un po’ di peperoncino se gradito.
Versate un filo d’olio e saltate qualche minuto.
Buon appetito!