“Empty fridge” pasta / Pasta del frigo vuoto

IMG_0910

Hello everyone!!

Just a very very very quick “recipe” that I honestly shouldn’t call “recipe”! 😂 But it’s sooo tasty!

Tonight I found out my fridge was empty, and I was tired…and you know, when you’re lazy you can do amazing things lol!

I had two or three spoons of tomato pulp left, and I wanted to use it, but it was not enough for a tomato sauce.

Ok then, straight to the point, here what I did with:

80 gr rice and corn pasta

2 or 3 spoons of tomato pulp

1 or 2 teaspoons of tahini sauce

1/2 red onion

Taggiasche olives

Dried ground herbs

Extra virgin olive oil

Method:

Pour a drizzle of oil in a pan, then add the chopped onion.

Cook it until soft, with a drizzle of water too.

Then add the tomato pulp, one or two teaspoons of tahini sauce and some taggiasche olives and cook for a few minutes.

Add the boiled pasta into the pan, sprinkle some herbs and sauté with a drizzle of oil.

Enjoy!!

—————————————————————

IMG_0910

Ciao a tutti!

Giusto un salto per una “ricetta” superveloce che in tutta onestà non dovrei nemmeno chiamare “ricetta”! 😂 Ma è davvero saporita!

Stasera mi sono accorta di avere il frigo vuoto, ed ero stanca morta…e sapete, quando ti prende la pigrizia puoi fare cose meravigliose ahah!

Avevo due o tre cucchiai di polpa di pomodoro avanzati, e volevo usarli, ma non erano sufficienti per una salsa di pomodoro.

Ok allora, dritta al punto, ecco cosa ho combinato con:

80 gr pasta di riso e mais

2 o 3 cucchiai di polpa di pomodoro

1 o 2 cucchiaini di tahina

1/2 cipolla rossa

Olive taggiasche

Aromi

Olio evo

Procedimento:

Versate un filo d’olio in padella, poi aggiungete la cipolla tritata.

Fatela appassire, anche con un filo d’acqua.

Poi aggiungete la polpa di pomodoro, uno o due cucchiaini di tahina e qualche oliva taggiasca e cuocete per qualche minuto.

Aggiungete in padella la pasta lessata, spolverate con gli aromi e saltate con un filo d’olio.

Buon appetito!!

 

Advertisements

One thought on ““Empty fridge” pasta / Pasta del frigo vuoto

  1. La foto è invitante …da vero chef riesci a preparare un bel piatto saporito con poco…anche se il tuo frigo è sempre talmente pieno che difficilmente riesco ad immaginarlo quasi vuoto😂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s