Raw fennel pesto / Pesto raw di finocchio

Hi everyone!

I love every kind of pesto (especially raw pesto), I use it to garnish pasta but also simply spread on bread or rice cakes or fresh vegetables.

This time I’m going to share with you a fennel pesto, it’s really tasty, hope you’ll like it as I did.

I used Thermomix to do it but obviously you can make it by any food processor.

Ingredients:

7 leaves of salad (I used a lettuce called foglia di quercia – meaning oak leaf)

1/2 fennel

70 gr pine nuts

65 gr dried tomatoes in extra virgin olive oil

6 tbsp extra virgin olive oil

2 tbsp nutritional yeast

Method:

Cut the fennel and put it into the Thermomix, 5 seconds speed 5.

Add the other ingredients and go: 30 seconds speed 7.

Put it in a jam, covered with oil and store in fridge. Enjoy!

I also used it to garnish my gnocchi:


Ciao a tutti!

Adoro ogni tipo di pesto (specialmente a crudo), li uso per condire la pasta ma anche semplicemente spalmati sul pane o gallette o verdure crude.

Questa volta voglio condividere con voi un pesto di finocchio, è gustosissimo, spero vi piaccia quanto è piaciuto a me.

Ho usato il Bimby per farlo ma ovviamente potete usare qualsiasi mixer.

 

Ingredienti:

7 foglie di insalata (io ho usato la foglia di quercia)

1/2 finocchio

70 gr pinoli

65 gr pomodori secchi in olio evo

6 cucchiai olio evo

2 cucchiai lievito in scaglie

Procedimento:

Tagliate a pezzi il finocchio e mettetelo nel Bimby, 5 secondi vel. 5.

Aggiungete gli altri ingredienti e via: 30 secondi vel. 7.

Mettetelo in un vasetto, coperto con olio e conservate in frigo. Buon appetito!

L’ho usato anche per condire un bel piatto di gnocchi:

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