Broccoli and borlotti beans stew / Stufato di broccoli e borlotti

Hello everyone!

I love broccoli, have I already mentioned that?? lol

This is a delicious broccoli stew, a single course, hope you’ll like it!

Ingredients:

1 red onion

500 gr broccoli

3 red potatoes

1/2 glass of tomato pulp

Taggiasche olives

Ground dried herbs (thyme, oregano, rosemary)

Seaweed gomasio

260 gr boiled borlotti beans

Cayenne pepper

1 garlic clove

Extra virgin olive oil

Method:

Chop onion and garlic and stir-fry in a pan with a drizzle of oil and water.

Peel and dice the potatoes and add them into the pan with a drizzle of oil to brown them.

Clean the broccoli (I use the leaves and the core of the stem too), chop them and add into the pan with some water. Cover and cook on a low flame for about 30 minutes (add some water if needed).

Then pour the tomato pulp, add the olives, herbs, gomasio, beans, cayenne pepper and a drizzle of oil. Cook a few minutes on a medium flame stirring.

Serve with a drizzle of oil.

Enjoy!


Ciao a tutti!

Amo i broccoli, l’ho mica già detto?? Ahah

Questo è un delizioso stufato di broccoli, un piatto completo, spero vi piaccia!

Ingredienti:

1 cipolla rossa

500 gr broccoli

3 patate rosse

1/2 bicchiere di polpa di pomodoro

Olive taggiasche

Aromi (timo, origano, rosmarino)

Gomasio con alghe

260 gr borlotti lessati

Peperoncino

1 spicchio d’aglio

Olio evo

Procedimento:

Tritate cipolla ed aglio e soffriggete in padella con un filo d’olio e acqua.

Pelate e fate a dadini le patate ed aggiungetele in padella con un filo d’olio per dorarle.

Pulite i broccoli (io uso anche le foglie ed il cuore del gambo), tagliateli a pezzetti ed aggiungeteli in padella con un filo d’acqua. Coprite e cuocete a fiamma bassa per circa 30 minuti (aggiungete acqua se necessario).

Ora versate la polpa di pomodoro, aggiungete le olive, aromi, gomasio, fagioli, peperoncino ed un filo d’olio. Cuocete pochi minuti su fiamma media mescolando.

Servite con un filo d’olio.

Buon appetito!

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