Spicy sautéed Brussels sprouts, tofu and potatoes / Padellata speziata di cavolini di Bruxelles, tofu e patate

image

Hello everyone!

The Brussels sprouts have always been the only vegetable I didn’t like…until today!

I tried them sautéed instead of steamed and…omg, soooo good! 😋😋😋

That’s why I’m so happy to share with you this easy and fast recipe, now I love Brussels sprouts lol! 😂

You can have it as a single course because I used potatoes and tofu too.

image

Ingredients (2 servings):

10 Brussels sprouts

5 little potatoes

60 gr tofu

1/2 red habanero pepper

Tamari sauce

Extra virgin olive oil

1 tsp turmeric powder

1 tsp cumin powder

Fresh cilantro

Method:

Peel, dice and steam the potatoes.

Wash and shred the Brussels sprouts.

Crumble the tofu with your hands.

Heat a drizzle of oil in a pan, then add the sprouts, cover, lower the flame and cook until they soften.

Add potatoes, shredded pepper (I remove most of the seeds) and crumbled tofu. Pour some oil and tamari sauce, sprinkle the spices and sauté.

Sprinkle some fresh cilantro on it and serve!

Enjoy!


image

Ciao a tutti!

I cavolini di Bruxelles sono sempre stati l’unica verdura che non mi piaceva…fino ad oggi!

Li ho provati saltati invece che cotti a vapore e…oddio, che buoniii! 😋😋😋

Ecco perché sono così felice di condividere con voi questa facile e veloce ricetta, ora adoro i cavolini di Bruxelles ahah! 😂

Potete considerarlo un piatto unico perché ho usato anche patate e tofu.

image

Ingredienti (2 porzioni):

10 cavolini di Bruxelles

5 patate piccole

60 gr tofu

1/2 peperoncino habanero rosso

Salsa tamari

Olio evo

1 cucchiaino curcuma in polvere

1 cucchiaino cumino in polvere

Coriandolo fresco

Procedimento:

Pelate, fate a dadini e cuocete a vapore le patate.

Lavate e tagliate sottili i cavolini.

Sbriciolate il tofu con le mani.

Scaldate un filo d’olio in padella, poi aggiungete i cavolini, coprite, abbassate la fiamma e cuocete finché non si ammorbidiscono.

Aggiungete patate, peperoncino tagliato a pezzetti (io tolgo quasi tutti i semi) e tofu sbriciolato. Versate un filo d’olio e di tamari, spolverate con le spezie e saltate.

Guarnite con coriandolo fresco e servite.

Buon appetito!

Advertisements

4 thoughts on “Spicy sautéed Brussels sprouts, tofu and potatoes / Padellata speziata di cavolini di Bruxelles, tofu e patate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s