Red and white rice pie / Sformatino bianco e rosso di riso

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Hello everyone!

I have to tell you the truth: my servings are way bigger than the one you see in the picture lol! 😂😂😂 Then in this recipe I’m gonna write “2 servings” meaning 2 large servings, maybe 3 or 4 “pies” like the one I used for the pic. 😉

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Anyway, this is my recipe, I hope you’ll like it!

Ingredients (2 servings or 3/4 “pies”):

2 radicchio heads

80 gr ribe brown rice (dry weight)

80 gr black Venus rice (dry weight)

1 garlic clove

Semi dried cherry tomatoes

Tamari sauce

Extra virgin olive oil

Ground dried oregano, rosemary and sage

Nutritional yeast

Method:

Wash the rice then cook it (separately) in unsalted cold water (ratio 2:1) until it absorbs all the water (both the ribe and the Venus rice will take about 45′).

Clean, wash and shred the radicchio heads.

Heat some oil in a pan, then add the chopped garlic and stir-fry. Add the radicchio, cover and cook on a low flame to sweat it.

Add the rice and the tomatoes, sprinkle some herbs and pour a drizzle of oil and tamari sauce, then sauté.

Use a mold (9 cm diameter) if you wanna shape the pies.

Sprinkle some nutritional yeast on them and serve.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Devo dirvi la verità: le mie porzioni sono molto più grandi di quella che vedete in foto ahah! 😂😂😂 Quindi in questa ricetta scriverò “2 porzioni” intendendo 2 grandi piatti, forse 3 o 4 sformatini come quello che ho usato per la foto. 😉

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Comunque, questa è la mia ricetta, spero vi piaccia!

Ingredienti (2 porzioni o 3/4 sformatini):

2 cespi di radicchio

80 gr riso ribe integrale (peso secco)

80 gr riso Venere (peso secco)

1 spicchio d’aglio

Pomodori ciliegini semi secchi

Salsa tamari

Olio evo

Trito secco di origano, rosmarino e salvia

Lievito alimentare

Procedimento:

Lavate il riso poi cuocetelo (separatamente) in acqua fredda non salata (rapporto 2:1) finché non assorbirà tutta l’acqua (sia il ribe che il Venere impiegheranno circa 45′).

Pulite, lavate e tagliate a striscioline il radicchio.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete l’aglio tritato e soffriggete. Aggiungete il radicchio, coprite e cuocete a fiamma bassa per farlo appassire.

Aggiungete il riso ed i pomodorini, spolverate con gli aromi e versate un filo di olio e tamari, poi saltate il tutto.

Usate un coppapasta (9 cm di diametro) se volete formare gli sformatini.

Spolverate con lievito alimentare e servite.

Buon appetito!

 

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2 thoughts on “Red and white rice pie / Sformatino bianco e rosso di riso

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