Raw almond and cocoa pastries / Pasticcini crudisti al cacao e mandorle

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Hello everyone!

I had some almond okara left (I made almond milk using my slow juicer), so I decided to use it for these simple and tasty pastries. If you have no okara, you can use ground almonds too.

To make them I used my dehydrator, they’re raw because I used it to 40-42*.

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Ingredients (for about 13 pastries):

175 gr almond okara

120 gr pitted mazafati dates (about 10 dates)

5 tsp raw cocoa powder

7 gr sesame seeds (1 tbsp)

7 gr chia seeds (1 tbsp)

13 peeled almonds

Method:

Put the dates into your food processor and blend, then add the other ingredients except for the peeled almonds and blend again until you get a sticky mixture.

Use your hands to shape the pastries, then add 1 almond on the top of each pastry.

Dehydrate until the pastries are ready (I left them into the dehydrator for 24 hours only because I was not at home, but I’m sure you won’t need so much time).

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Avevo dell’okara di mandorle (mi ero fatta il latte di mandorle con l’estrattore), così ho deciso di usarla per fare questi semplici e golosi pasticcini. Se non avete okara, potete anche usare delle mandorle macinate.

Per farli ho usato l’essiccatore, sono crudisti perché ho lavorato a 40/42*.

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Ingredienti (per circa 13 pasticcini):

175 gr okara di mandorle

120 gr datteri mazafati snocciolati (circa 10 datteri)

5 cucchiaini cacao crudo in polvere

7 gr semi di sesamo (1 cucchiaio)

7 gr semi di chia (1 cucchiaio)

13 mandorle pelate

Procedimento:

Mettete i datteri nel mixer e frullate, poi aggiungete gli altri ingredienti tranne le mandorle pelate e frullate ancora fino ad ottenere un composto appiccicoso.

Usate le mani per dare la forma ai pasticcini, poi decorate ogni pasticcino con 1 mandorla.

Essiccate finché i pasticcini non sono pronti (io li ho lasciati nell’essiccatore per 24 ore solo perché ero fuori casa, ma sono sicura che non vi servirà così tanto tempo).

Buon appetito!

 

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2 thoughts on “Raw almond and cocoa pastries / Pasticcini crudisti al cacao e mandorle

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