Coconut tempeh and broccoli curry / Curry di tempeh e broccoli al cocco

image

Hello everyone!

I love coconut curry and I love broccoli too so…I mixed them together!

Some months ago I made this recipe using peppers, as you can see here:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/10/18/tempeh-and-pepper-with-coconut-curry-tempeh-e-peperoni-al-curry-di-cocco/

This time I’ve used broccoli for a dinner with my friends, and it has been a great success! 😉

So I’m very happy to share with you my recipe, I hope you’ll like it!

image

Ingredients (7 servings):

600 gr tempeh

800 ml coconut milk for cooking (2 cans)

430 gr broccoli

1 red onion

3 tsp curry

3 tsp cumin powder

Tamari sauce

Extra virgin olive oil

420 gr basmati rice (dry weight)

Method:

Slice the tempeh and grill it, then dice it.

Clean and cut the broccoli (I use florets and the core of the stem), steam them.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and sweat it.

Wash and cook the rice in unsalted cold water (ratio 2:1), it will absorb all the water, then let it stand covered.

Add broccoli and tempeh in the pan and pour the coconut milk. Sprinkle the curry and cumin powder, pour a drizzle of tamari sauce then cook on a medium flame to reduce the sauce.

Serve it with the rice.

Enjoy!


image

Ciao a tutti!

Amo il curry di cocco ed adoro i broccoli quindi…li ho uniti insieme!

Qualche mese fa avevo fatto questo piatto usando i peperoni, come potete vedere qui:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/10/18/tempeh-and-pepper-with-coconut-curry-tempeh-e-peperoni-al-curry-di-cocco/

Questa volta ho usato i broccoli per una cena con amici, ed è stato un successone! 😉

Quindi sono felicissima di condividere con voi questa ricetta, spero vi piaccia!

image

Ingredienti (7 porzioni):

600 gr tempeh

800 ml latte di cocco per cucina (2 lattine)

430 gr broccoli

1 cipolla rossa

3 cucchiaini curry

3 cucchiaini cumino in polvere

Salsa tamari

Olio evo

420 gr riso basmati (peso secco)

Procedimento:

Affettate il tempeh e grigliatelo, poi tagliatelo a dadini.

Pulite e lavate i broccoli (io uso cimette e cuore del gambo),  cuoceteli a vapore.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete la cipolla tritata e fate appassire.

Lavate e cuocete il riso in acqua fredda non salata (rapporto 2:1), assorbirà tutta l’acqua, poi lasciate riposare coperto.

Aggiungete broccoli e tempeh in padella e versate il latte di cocco. Spolverate con curry e cumino, versate un filo di salsa tamari poi cuocete a fiamma media per ridurre la salsa.

Servite col riso.

Buon appetito!

Advertisements

One thought on “Coconut tempeh and broccoli curry / Curry di tempeh e broccoli al cocco

  1. Ricetta fantastica, abbinamento riuscitissimo …gusto intrigante e goloso…Valentina..la creatività in cucina!!!..e non solo😍👏👏👏🌟🌟🌟🌟🌟

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s