Coconut curry cauliflower, sweet potato and tofu pie / Sformato di cavolfiore, batata e tofu al curry di cocco

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Hello everyone!!!

You know I love pies and this time I made one using something else I really love: vegan coconut curry!!!

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A few days ago, in the morning, I made curried coconut cauliflower and sweet potato, then I went to work and came back for dinner. My coconut curry was there, in the pan, looking at me…and I thought to make something different with it: a pie!!! I added some tofu to get a complete single course 😉

I think it’s delicious, hope you’ll try it!

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Ingredients (4 servings):

500 gr sweet potato

600 gr cleaned cauliflower

115 gr red onion

400 ml coconut milk for cooking

200 gr tofu

2 tsp curry

2 tsp cumin powder

Tamari sauce

Ground dried oregano, sage and rosemary

Extra virgin olive oil

Corn breading

Black sesame seeds

Method:

Wash and clean the cauliflower, cut the florets and the core of the stem.

Wash, peel and dice the sweet potato, then steam it together with the cauliflower.

Cube the tofu.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and sweat it.

Add cauliflower, sweet potato and tofu into the pan, pour a drizzle of oil and tamari sauce, sprinkle curry, cumin and herbs and quickly sauté.

Pour the coconut milk, blend with a wooden spoon and cook on a low flame to reduce the sauce.

Let it stand off the flame to cool it down.

Put the mixture into an oiled oven pan, then sprinkle some corn breading and black sesame seeds on it. Pour a drizzle of oil.

Cook in preheated oven to 190* for about 30′ + 2′ of grill function.

Let it cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Sapete che amo gli sformati e questa volta ne ho fatto uno usando qualcos’altro che adoro: il curry di cocco vegan!!!

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Qualche giorno fa, al mattino, ho fatto il curry di cocco con cavolfiore e batata, poi sono andata al lavoro e sono tornata per cena. Il mio curry di cocco era lì, in padella, che mi guardava…ed ho pensato di farne qualcosa di diverso: uno sformato!!! Ho aggiunto del tofu per farne un piatto unico completo. 😉

Penso sia delizioso, spero lo proverete!

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Ingredienti (4 porzioni):

500 gr batata

600 gr cavolfiore pulito

115 gr cipolla Tropea

400 ml latte di cocco per cucina

200 gr tofu

2 cucchiaini curry

2 cucchiaini cumino in polvere

Salsa tamari

Origano, salvia e rosmarino secchi tritati

Olio evo

Panatura di mais

Semi di sesamo nero

Procedimento:

Lavate e pulite il cavolfiore, tagliate le cimette ed il cuore del gambo.

Lavate, pelate e fate a cubetti la batata, poi cuocetela a vapore con il cavolfiore.

Tagliate il tofu a dadini.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete la cipolla tritata e fate appassire.

Aggiungete cavolfiore, batata e tofu in padella, versate un filo d’olio e di salsa tamari, spolverate con curry, cumino ed aromi e saltate velocemente.

Versate il latte di cocco, mescolate con un cucchiaio di legno e cuocete a fiamma bassa per far ridurre la salsa.

Lasciate riposare fuori fiamma per far raffreddare.

Trasferite il composto in una pirofila unta, poi spolverate con panatura di mais e semi di sesamo nero. Versate un filo d’olio.

Cuocete in forno preriscaldato a 180* per circa 30′ + 2′ di funzione grill.

Lasciate raffreddare prima di servire.

Buon appetito!

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One thought on “Coconut curry cauliflower, sweet potato and tofu pie / Sformato di cavolfiore, batata e tofu al curry di cocco

  1. Food blogger, docente nei corsi di cucina vegana glutenfree, fantasia infinita, creativa alla grande e ricette golosissime e sfizioseeeeee😊😍👏👏👍

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