Gingery curried cauliflower bites / Bocconcini di cavolfiore al curry e zenzero

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Hello everyone!

I enjoyed a lot these “bites”, and I’m really happy to share with you my recipe! They’re also so cute lol! 😍

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They’re not fried, just oven cooked. 😉

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Ingredients (for about 32 bites):

715 gr cauliflower

710 gr potatoes

About 6 cm of fresh ginger

2 tsp curry

Extra virgin olive oil

Umeboshi vinegar

Corn breading

Black and white sesame seeds

For the batter:

100 gr rice flour

1 pinch of sea salt

1/2 tsp turmeric powder

1/2 tsp baking soda

About 200 ml water

Method:

Wash, clean and cut the cauliflower (I used florets and the core of the stem).

Wash, peel and dice the potatoes, steam them together with the cauliflower and then mash everything with a fork.

Peel the ginger and grate it. I used 3 pieces like this one:

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Put potatoes and cauliflower into a bowl, add the grated ginger, sprinkle the curry and pour some oil and umeboshi vinegar (to season). Let the mixture cool down.

Make the batter: sift the flour in a bowl, add salt, turmeric powder and baking soda. Slowly pour the water continuously whisking.

Make little mixture “bites” with your hands, then batter them and roll in a mixture of corn breading, black and white sesame seeds.

Put the bites on a baking tray (just line it with parchment paper), then pour a drizzle of oil on them.

Cook in preheated oven to 180* for about 20′ + 2′ on grill function.

Let them cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Questi bocconcini mi sono piaciuti moltissimo, e sono davvero felice di condividere con voi la mia ricetta! Sono anche così carini ahah! 😍

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Non sono fritti ma cotti al forno! 😉

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Ingredienti (per circa 32 bocconcini):

715 gr cavolfiore

710 gr patate

Circa 6 cm di zenzero fresco

2 cucchiaini curry

Olio evo

Acidulato di umeboshi

Panatura di mais

Semi di sesamo bianco e nero

Per la pastella:

100 gr farina di riso

1 pizzico sale

1/2 cucchiaino curcuma in polvere

1/2 cucchiaino bicarbonato

Circa 200 ml acqua

Procedimento:

Lavate, pulite e tagliate il cavolfiore (io ho usato le cimette ed il cuore del gambo).

Lavate, pelate a fate a cubetti le patate, cuocetele a vapore con il cavolfiore e poi schiacciate tutto con una forchetta.

Pelate lo zenzero e grattugiatelo. Io ne ho usati 3 pezzi come questo:

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Mettete patate e cavolfiore in una terrina, aggiungete lo zenzero grattugiato, spolverate con il curry e versate un po’ di olio ed acidulato di umeboshi (per salare). Lasciate raffreddare il composto.

Preparate la pastella: setacciate la farina in una terrina, aggiungete sale, curcuma e bicarbonato. Versate lentamente l’acqua frustando continuamente.

Fate dei piccoli “bocconcini” di composto con le mani, poi immergeteli nella pastella e panateli in un mix di panatura di mais, semi di sesamo bianchi e neri.

Mettete i bocconcini sulla teglia da forno (rivestitela con carta da forno), poi versatevi un filo d’olio.

Cuocete in forno preriscaldato per circa 20′ + 2′ di funzione grill.

Lasciate intiepidire prima di servire.

Buon appetito!

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One thought on “Gingery curried cauliflower bites / Bocconcini di cavolfiore al curry e zenzero

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