Spicy cashew nut hard cheese / Formaggette speziate di anacardi

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Hello everyone!

As I already told you, last week end I had some friends for dinner and I made a lot of things, also 2 kind of vegan cheese.

This is one of them: spicy cashew nuts hard cheese! Actually I made 2 cheeses with 1 lol ๐Ÿ˜‚ as you can see in the picture.

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I used 2 different molds, I sprinkled some turmeric powder in one and some black sesame seeds in the other!

Ingredients:

140 gr unsalted cashew nuts

1 tbsp extra virgin olive oil

1 tbsp lemon juice

1 tbsp umeboshi vinegar

1 tbsp nutritional yeast

1 garlic clove

1 tsp cayenne pepper

1 tsp cumin powder

120 ml water + 240 ml to melt the agar-agar powder

4 tsp agar-agar powder

Turmeric powder

Black sesame seeds

Method:

Soak the cashew nuts for about 6 hours, then rinse them.

Put all the ingredients (except for the agar-agar and 240 ml of water) in your food processor and blend.

Pour 240 ml of water in a small pot and add the agar-agar powder stirring to melt it. Simmer it continuously stirring for about 5′, then pour it into the food processor with the other ingredients and blend.

Pour the mixture into the oiled molds (I sprinkled one of them with turmeric powder and the other with black sesame seeds before pouring the mixture).

Let the mixture cool down before putting the molds into the fridge, and let them stand for about 5 hours.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Come vi ho giร  detto, la scorsa settimana ho avuto a cena degli amici ed ho preparato un sacco di cosine, anche 2 tipi di formaggi vegan.

Questo รจ uno di loro: formaggetta speziata di anacardi! Veramente ho fatto 2 formaggi con 1 ahah ๐Ÿ˜‚ come potete vedere dalla foto.

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Ho usato 2 stampi diversi, ho spolverato della curcuma in uno e semi di sesamo nero nell’altro!

Ingredienti:

140 gr anacardi al naturale

1 cucchiaio olio evo

1 cucchiaio succo di limone

1 cucchiaio acidulato di umeboshi

1 cucchiaio lievito alimentare

1 spicchio d’aglio

1 cucchiaino peperoncino

1 cucchiaino cumino in polvere

120 ml acqua + 240 ml per sciogliere l’agar agar

4 cucchiaini agra agar in polvere

Curcuma in polvere

Semi di sesamo nero

Procedimento:

Ammollate gli anacardi per circa 6 ore, poi risciacquateli.

Mettete tutti gli ingredienti (tranne l’agar agar e 240 ml di acqua) nel mixer e frullate.

Versate 240 ml di acqua in un pentolino ed aggiungete l’agar agar mescolando per scioglierlo.

Fate sobbollire mescolando continuamente per circa 5′, poi versate nel mixer e frullate.

Versate il composto negli stampi unti (io ne ho spolverato uno con un po’ di curcuma e l’altro con semi di sesamo nero prima di versarvi il composto).

Lasciate raffreddare prima di mettere gli stampi in frigo, e lasciate riposare per circa 5 ore.

Buon appetito!

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One thought on “Spicy cashew nut hard cheese / Formaggette speziate di anacardi

  1. Con Valentina scopriamo l’arte in cucina..e anche buona da mangiare, anzi buonissima๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸbravissima ๐Ÿ‘๐Ÿ™

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