Sorghum spicy burgers / Burgers piccanti di sorgo

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Hello everyone!

Today I wanna share with you a new burger recipe! I enjoyed these burgers a lot, I hope you’ll like them too!!

I used sorghum, broccoli, pumpkin and tofu: a delicious and complete course!

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Ingredients (for about 20 burgers):

915 gr broccoli (I use the core of the stem too)

510 gr pumpkin

300 gr sorghum (dry weight)

150 gr red spring onion

2 garlic cloves

200 gr tofu

Extra virgin olive oil

Tamari sauce

Cayenne pepper

Ground dried oregano, sage and rosemary

Corn breading

Poppy seeds

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Method:

Soak the sorghum for about 2 hours, then wash it and toast it in a pot with a drizzle of oil for 5′. Then pour unsalted boiling water (ratio 3:1) and cook on a low flame for about 30′, the sorghum will absorb all the water. Let it stand covered off the flame.

Clean and wash the broccoli, then cut and steam it.

Clean the pumpkin, dice and steam it.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Add the steamed and mashed with a fork broccoli and pumpkin into the pan, add the sorghum and the crumbled tofu.

Pour some oil and tamari sauce (to taste), then sprinkle some cayenne pepper and herbs. Blend with a wooden spoon.

Let the mixture cool down, then put it into the fridge for about 1 hour (I left it 1 night because I was tired lol! 😂).

Shape the burgers (just make balls and press them) and put them on the baking tray (remember to line it with baking paper).

Sprinkle some corn breading and poppy seeds on them, then pour a drizzle of oil.

Cook in preheated oven to 180* for about 20′.

Let the burgers cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Oggi voglio condividere con voi una nuova ricetta di burgers! Mi sono piaciuti moltissimo, spero piaceranno anche a voi!!

Ho usato sorgo, broccoli, zucca e tofu: un piatto delizioso e completo!

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Ingredienti (per circa 20 burgers):

915 gr broccoli (io uso anche il cuore del gambo)

510 gr zucca

300 gr sorgo (peso secco)

150 gr cipollotto rosso

2 spicchi d’aglio

200 gr tofu

Olio evo

Salsa tamari

Peperoncino

Trito secco di origano, salvia e rosmarino

Panatura di mais

Semi di papavero

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Procedimento:

Ammollate il sorgo per circa 2 ore, poi sciacquatelo e tostatelo in una pentola con un filo d’olio per 5′. Poi versatevi acqua bollente non salata (rapporto 3:1) e cuocete su fiamma bassa per circa 30′, il sorgo assorbirà tutta l’acqua.

Pulite e lavate i broccoli, poi tagliateli a pezzi e cuocete a vapore.

Pulite la zucca, fatela a cubetti e cuocete a vapore.

Scaldate un po’ d’olio in padella, aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Aggiungete broccoli e zucca cotti a vapore e schiacciati con una forchetta, aggiungete il sorgo ed il tofu sbriciolato.

Versate un filo d’olio e salsa tamari (per salare), poi spolverate con peperoncino ed aromi. Amalgamate usando un cucchiaio di legno.

Lasciate intiepidire il composto, poi mettete in frigo per circa 1 ora (io l’ho lasciato 1 notte perché ero stanca ahah 😂).

Formate i burgers (fate delle polpette e schiacciatele) e disponeteli sulla teglia da forno (ricordatevi la carta forno).

Spolverate con panatura di mais e semi di papavero, poi versate un filo d’olio.

Cuocete in forno preriscaldato a180* per circa 30′.

Lasciate intiepidire i burgers prima di servire.

Buon appetito!

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