Swiss chard, potatoes and hemp tofu red pie / Sformato rosso di bietole, patate e tofu alla canapa

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Hello everyone!

An other veggie pie for you!! This time I used Swiss chard and hemp tofu, with potatoes and tomato pulp.

A tasty single course, I hope you’ll like it!

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Ingredients (6 servings):

500 gr Swiss chard

570 gr potatoes

1 red spring onion

1 garlic clove

125 gr hemp tofu

400 gr tomato pulp

Cayenne pepper

Umeboshi vinegar

Extra virgin olive oil

Corn breading

Black and white sesame seeds

Method:

Wash and clean the Swiss chard, shred the leaves and the stalks, then steam them.

Wash, peel and dice the potatoes, steam them too, then mash them using a fork.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Pour the tomato pulp and cook for a few minutes to reduce the sauce.

Add the crumbled tofu, the Swiss chard and potatoes, pour some oil and umeboshi vinegar (to season), sprinkle some cayenne pepper and sautΓ©.

Put the mixture in an oiled oven pan, spread it out evenly then sprinkle some corn breading and sesame seeds on it.

Pour a drizzle of oil and cook in preheated oven to 190* for about 25′ + 5′ of grill function.

Let it cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Un altro sformato di verdure per voi!! Questa volta ho usato bietole e tofu alla canapa, con patate e polpa di pomodoro.

Un gustoso piatto unico, spero vi piaccia!

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Ingredienti (6 porzioni):

500 gr bietole

570 gr patate

1 cipollotto rosso

1 spicchio d’aglio

125 gr tofu alla canapa

400 gr polpa di pomodoro

Peperoncino

Acidulato di umeboshi

Olio evo

Panatura di mais

Semi di sesamo bianco e nero

Procedimento:

Lavate e pulite le bietole, tagliate a pezzetti le foglie ed i gambi, poi cuocete a vapore.

Lavate, pelate e fate a cubetti le patate, cuocete anch’esse a vapore, poi schiacciatele con una forchetta.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Versate la polpa di pomodoro e cuocete qualche minuto per restringere la salsa.

Aggiungete il tofu sbriciolato, bietole e patate, versate un po’ d’olio e di acidulato di umeboshi (per salare), spolverate con peperoncino e saltate.

Trasferite il composto in una pirofila unta, livellate e spolverate con panatura di mais e semi di sesamo.

Versate un filo d’olio e cuocete in forno preriscaldato a 190* per circa 25′ + 5′ di funzione grill.

Lasciate intiepidire prima di servire.

Buon appetito!

 

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One thought on “Swiss chard, potatoes and hemp tofu red pie / Sformato rosso di bietole, patate e tofu alla canapa

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