Swiss chard, potatoes and hemp tofu red pie / Sformato rosso di bietole, patate e tofu alla canapa

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Hello everyone!

An other veggie pie for you!! This time I used Swiss chard and hemp tofu, with potatoes and tomato pulp.

A tasty single course, I hope you’ll like it!

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Ingredients (6 servings):

500 gr Swiss chard

570 gr potatoes

1 red spring onion

1 garlic clove

125 gr hemp tofu

400 gr tomato pulp

Cayenne pepper

Umeboshi vinegar

Extra virgin olive oil

Corn breading

Black and white sesame seeds

Method:

Wash and clean the Swiss chard, shred the leaves and the stalks, then steam them.

Wash, peel and dice the potatoes, steam them too, then mash them using a fork.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Pour the tomato pulp and cook for a few minutes to reduce the sauce.

Add the crumbled tofu, the Swiss chard and potatoes, pour some oil and umeboshi vinegar (to season), sprinkle some cayenne pepper and sauté.

Put the mixture in an oiled oven pan, spread it out evenly then sprinkle some corn breading and sesame seeds on it.

Pour a drizzle of oil and cook in preheated oven to 190* for about 25′ + 5′ of grill function.

Let it cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Un altro sformato di verdure per voi!! Questa volta ho usato bietole e tofu alla canapa, con patate e polpa di pomodoro.

Un gustoso piatto unico, spero vi piaccia!

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Ingredienti (6 porzioni):

500 gr bietole

570 gr patate

1 cipollotto rosso

1 spicchio d’aglio

125 gr tofu alla canapa

400 gr polpa di pomodoro

Peperoncino

Acidulato di umeboshi

Olio evo

Panatura di mais

Semi di sesamo bianco e nero

Procedimento:

Lavate e pulite le bietole, tagliate a pezzetti le foglie ed i gambi, poi cuocete a vapore.

Lavate, pelate e fate a cubetti le patate, cuocete anch’esse a vapore, poi schiacciatele con una forchetta.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Versate la polpa di pomodoro e cuocete qualche minuto per restringere la salsa.

Aggiungete il tofu sbriciolato, bietole e patate, versate un po’ d’olio e di acidulato di umeboshi (per salare), spolverate con peperoncino e saltate.

Trasferite il composto in una pirofila unta, livellate e spolverate con panatura di mais e semi di sesamo.

Versate un filo d’olio e cuocete in forno preriscaldato a 190* per circa 25′ + 5′ di funzione grill.

Lasciate intiepidire prima di servire.

Buon appetito!

 

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One thought on “Swiss chard, potatoes and hemp tofu red pie / Sformato rosso di bietole, patate e tofu alla canapa

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