Almond pink rice / Riso rosa alla mandorla

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Hello everyone!

A few days ago I found a new kind of vegan cheese at the shop, and I decided to try it!

It’s an almond cheese spread, this is the package:

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I used it to dress this amazing pink fried rice, I hope you’ll like it!

Ingredients (1 serving):

80 gr brown rice (dry weight)

1 steamed beetroot

1 red spring onion (70 gr)

1 garlic clove

3 tbsp Mandorella (vegan cheese)

Dried ground oregano

Extra virgin olive oil

Umeboshi vinegar

Method:

Wash the rice then boil it in unsalted cold water (ratio 2:1) until it absorbs all the water (it takes about 45′).

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Add the rice and the diced steamed beetroot into the pan with the almond cheese, a drizzle  of oil and umeboshi vinegar (to season) and sauté, stirring with a wooden spoon.

Serve with a sprinkle of oregano on the top.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Qualche giorno fa da Natura Si ho trovato un nuovo formaggio vegan, ed ho deciso di provarlo!

E’ uno spalmabile alle mandorle, questa è la confezione:

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L’ho usato per condire questo divertente riso rosa saltato, spero vi piaccia!

Ingredienti (1 porzione):

80 gr riso integrale (peso secco)

1 barbabietola cotta a vapore

1 cipollotto rosso (70 gr)

1 spicchio d’aglio

3 cucchiai Mandorella (Veg formaggio)

Origano secco tritato

Olio evo

Acidulato di umeboshi

Procedimento:

Lavate il riso poi cuocetelo in acqua fredda non salata (rapporto 2:1) finché non assorbirà tutta l’acqua (impiega circa 45′).

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Aggiungete in padella il riso e la barbabietola a vapore tagliata a dadini con il formaggio di mandorle, un filo d’olio e di acidulato (per salare) e saltate tutto, mescolando con un cucchiaio di legno.

Servite con una spolverata di origano.

Buon appetito!

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