Buckwheat, pepper and beans curried pie / Sformato al curry di grano saraceno, peperoni e legumi

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Hello everyone!

This is an other tasty pie I made, a great solution for my lunches at work! 😉

I used a mix of beans: red beans, white beans, chickpeas, lentils, black beans, soy beans and kidney beans. I also used some crumbled tofu, if you prefer you can avoid it, I had some close to the expiration date, so I used it!

I made a 4 servings pie, but I’m aware I eat a lot! As you can see in the pictures, if you make 4 servings as I did, the pie will be about 4 cm tall, so if you prefer (and you eat as a “normal” person! 😂), you can use a bigger baking pan and make a 6 servings pie (thinner). As you like!

I hope you’ll like it, I’m in love with buckwheat! 😋

Ingredients (4/6 servings):

2 peppers (470 gr, I used a red and a yellow pepper)

300 gr buckwheat (dry weight)

220 gr mixed beans (boiled weight)

60 gr tofu

1 big red spring onion (185 gr)

2 garlic cloves

Cayenne pepper

Ground dried oregano

2 tsp curry

Extra virgin olive oil

Tamari sauce

Corn breading

Black sesame seeds

Poppy seeds

Method:

Wash the buckwheat then toast it in a pot with a drizzle of oil stirring continuously for 5′. Now add some (ratio 2:1) boiling unsalted water and cook on a low flame until all the water is absorbed  (about 18′). Then let it stand, covered, off the heat.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Wash, clean and cut thinly the peppers, and add them into the pan:

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Cover, lower the heat and cook until the peppers soften.

Now add the buckwheat, the beans and the crumbled tofu into the pan.

Pour some oil and tamari sauce (to season), sprinkle some cayenne pepper, oregano and the curry and sauté.

Put the mixture in an oiled oven pan and spread it out evenly. Sprinkle some corn breading and seeds on it and pour a drizzle of oil.

Bake in preheated oven to 190* for about 35′ + 5′ with grill function.

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Let it cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Questo è un altro sformato sfizioso che ho preparato, un’ottima soluzione per i miei pranzi al lavoro! 😉

Ho usato un mix di legumi: fagioli rossi, fagioli bianchi, ceci, lenticchie, fagioli neri, fagioli di soia e borlotti. Ho usato anche del tofu sbriciolato, se preferite potete evitarlo, ne avevo un po’ prossimo alla scadenza quindi l’ho usato!

Ho fatto un tortino da 4 porzioni, ma sono consapevole di mangiare molto! Come potete vedere nelle foto, se fate 4 porzioni come ho fatto io, lo sformato sarà alto circa 3 dita, quindi se preferite (e se mangiate come una persona “normale”! 😂), potete usare una pirofila più grande e fare uno sformato da 6 porzioni (più sottili). Come preferite!

Spero vi piaccia, io sono innamorata del grano saraceno! 😋

Ingredienti (4/6 porzioni):

2 peperoni (470 gr, io ne ho usati uno rosso ed uno giallo)

300 gr grano saraceno (peso secco)

220 gr legumi misti (peso cotto)

60 gr tofu

1 cipollotto rosso grande (185 gr)

2 spicchi d’aglio

Peperoncino

Origano secco tritato

2 cucchiaini curry

Olio evo

Salsa tamari

Panatura di mais

Semi di sesamo nero

Semi di papavero

Procedimento:

Lavate il grano saraceno poi tostatelo in una pentola con un filo d’olio mescolando continuamente per 5′. Ora aggiungete dell’acqua (rapporto 2:1) bollente non salata e cuocete su fiamma bassa finché tutta l’acqua non viene assorbita (circa 18′). Poi lasciate riposare, coperto, fuori fuoco.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Lavate, pulite e tagliate sottili i peperoni, ed aggiungeteli in padella:

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Coprite, abbassate il fuoco e cuocete finché i peperoni non si ammorbidiscono.

Ora aggiungete in padella il grano saraceno, i legumi ed il tofu sbriciolato.

Versate un po’ d’olio e salsa tamari (per salare), spolverate con peperoncino, origano e curry e saltate.

Trasferite il composto in una pirofila unta e livellate. Spolverate con panatura di mais e semi e versate un filo d’olio.

Cuocete in forno preriscaldato a 190* per circa 35′ + 5′ di funzione grill.

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Lasciate intiepidire prima di servire.

Buon appetito!

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