“Indian-flavored” polpettone / Polpettone ai sapori indiani

image

Hello everyone!

This is an other version of my vegan polpettone (veggie loaf) I wanna share with you!

I used tahini and Garam Masala (an amazing Indian mixture of spices, I like it soooo much!), that’s why I called it “Indian-flavored”. 😉

I hope you’ll like my recipe!

Ingredients (4 servings):

500 gr green beans

500 gr potatoes

1 red spring onion

A dozen of semi-dried cherry tomatoes

3 tbsp tahini

3 tsp Garam Masala

Nutmeg

Umeboshi vinegar

Sunflower seeds

Corn breading

Sesame seeds

Extra virgin olive oil

Method:

Wash, peel and dice the potatoes, wash and clean the green beans and chop the onion, then steam them all.

Put them in a bowl and mash using a fork.

Add the cherry tomatoes and the tahini, sprinkle the Garam Masala, some nutmeg and sunflower seeds, pour some oil and umeboshi vinegar (to season). Now blend using a wooden spoon.

Put the mixture in an oiled oven pan, spread it out evenly and draw lines on the top using a fork.

image

Sprinkle some corn breading and sesame seeds, pour a drizzle of oil and bake in preheated oven to 190* for about 30′ + 5′ of grill function.

Let it cool down before serving.

Enjoy!


 

image

Ciao a tutti!

Questa è un’altra versione del mio polpettone vegan che voglio condividere con voi!

Ho usato tahina e Garam Masala (un mix indiano di spezie, mi piace un saccooo!), per questo l’ho chiamato “al sapore indiano”. 😉

Spero che la mia ricetta vi piaccia!

Ingredienti (4 porzioni):

500 gr fagiolini

500 gr patate

1 cipollotto rosso

Una dozzina di pomodori ciliegini semi-secchi

3 cucchiai tahina

3 cucchiaini Garam Masala

Noce moscata

Acidulato di umeboshi

Semi di girasole

Panatura di mais

Semi di sesamo

Olio evo

Procedimento:

Lavate, pelate e fate a cubetti le patate, lavate e pulite i fagiolini e fate a pezzi la cipolla, poi cuocete tutto a vapore.

Trasferite in una terrina e schiacciate tutto usando una forchetta.

Aggiungete i pomodorini e la tahina, spolverate con il Garam Masala, della noce moscata e semi di girasole, versate dell’olio e acidulato di umeboshi (per salare). Ora amalgamate usando un cucchiaio di legno.

Trasferite il composto in una pirofila unta, livellate e tracciate delle righe usando una forchetta.

image

Spolverate con panatura di mais e semi di sesamo, versate un filo d’olio e cuocete in forno preriscaldato a 190* per circa 30′ + 5′ di funzione grill.

Lasciate intiepidire prima di servire.

Buon appetito!

Advertisements

One thought on ““Indian-flavored” polpettone / Polpettone ai sapori indiani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s