Green beans and yam (sweet potato) mini burgers / Mini burgers di fagiolini e batata

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Hello everyone!

A few days ago I made these mini burgers very simple and tasty!

If you prefer you can also use the mixture to make a pie or some veggie-balls 😉

I used them also to make an amazing (gluten free) sandwich with lupin bean wurst and basil veganella!

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I enjoyed them a lot, I hope you’ll like them too!

Ingredients (about 15 mini burgers):

500 gr green beans

520 gr sweet potato

1 big red spring onion (200 gr)

2 garlic cloves

Cayenne pepper

Dried ground oregano

Nutmeg

Extra virgin olive oil

Tamari sauce

Corn breading

Poppy seeds

Method:

Wash, clean and cut the green beans (I made 3 cm pieces). Wash, peel and dice the yam, then steam them together.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Mash the green beans and potatoes with a fork, then move them into the pan with some oil and tamari sauce (to season). Sprinkle some oregano, nutmeg and cayenne pepper, then blend and sauté.

Let the mixture cool down, wet your hands and shape the mini burgers on the baking tray (remember to line it with baking paper).

Cover them with corn breading and some poppy seeds, then pour a drizzle of oil.

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Bake in preheated oven to 180* for about 25′.

Let them cool down before removing from the baking tray.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Qualche giorno fa ho fatto questi mini burgers molto semplici e saporiti!

Se preferite potete anche usare il composto per fare uno sformato o delle polpette 😉

Io li ho usati anche per farmi un bel panino (senza glutine) con würstel di lupini e veganella al basilico!

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A me sono piaciuti un sacco, spero piacciano anche a voi!

Ingredienti (circa 15 mini burgers):

500 gr fagiolini

520 gr batata rossa

1 cipollotto rosso grande (200 gr)

2 spicchi d’aglio

Peperoncino

Origano secco tritato

Noce moscata

Olio evo

Salsa tamari

Panatura di mais

Semi di papavero

Procedimento:

Lavate, pulite e tagliate i fagiolini (io ho fatto pezzetti di 3 cm). Lavate, pelate e fate a cubetti la batata, poi cuocete tutto insieme a vapore.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Schiacciate fagiolini e batata con una forchetta, poi spostateli in padella con un po’ di olio e salsa tamari (per salare). Spolverate con origano, noce moscata e peperoncino, poi amalgamate e saltate.

Lasciate raffreddare il composto, bagnatevi le mani e date forma ai mini burgers su una teglia da forno (ricordatevi di rivestirla con carta forno).

Copriteli con panatura di mais ed un po’ di semi di papavero, poi versate un filo d’olio.

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Cuocete in forno preriscaldato a 180* per circa 25′.

Lasciate intiepidire prima di toglierli dalla teglia da forno.

Buon appetito!

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3 thoughts on “Green beans and yam (sweet potato) mini burgers / Mini burgers di fagiolini e batata

  1. oddio. Vale!! AMO sweet potatoes! But where can you find them here’my question mark doesnt work!

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