Stuffed curried Genoese polpettone / Polpettone genovese al curry farcito

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Hello everyone!

This is a stuffed and spicy variant of my Genoese polpettone I posted some days ago:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/09/07/genoese-polpettone-polpettone-genovese/

I enjoyed it a lot, then I’m happy to share with you my recipe! 😉

As stuffing I used a vegan stracchino made from sprouted brow rice, I don’t like it so much but it worked really good in this recipe!

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I also put some sesame seeds in the stuffing, and the result is a very good crunchy filling!

Ingredients (4 servings):

500 gr green beans

500 gr potatoes

2 red spring onions (about 200 gr)

100 gr blurisella (vegan stracchino)

Sesame seeds (as stuffing and coating)

Extra virgin olive oil

Umeboshi vinegar

Cayenne pepper

1 tsp turmeric powder

1 tsp curry

Dried ground oregano

Corn breading

Method:

Wash, clean and steam the green beans, the sliced onions and the peeled and diced potatoes.

Put them in a bowl and mash them using a fork.

Add some cayenne pepper and oregano, the turmeric powder and the curry, then pour some oil and umeboshi vinegar (to season) and blend using a wooden spoon.

Put half of the mixture in an oiled oven pan, spread it out evenly.

Add the blurisella all over it and sprinkle some sesame seeds.

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Cover with the remaining mixture, then sprinkle some corn breading and some more sesame seeds as coating.

Pour a drizzle of oil and bake to 190* for about 30′ + 5′ with grill function.

Let it cool down before serving.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Questa è una variante farcita e speziata del mio polpettone genovese che ho pubblicato qualche giorno fa:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/09/07/genoese-polpettone-polpettone-genovese/

Mi è piaciuta un sacco, quindi sono felice di condividere con voi la mia ricetta! 😉

Come farcitura ho usato uno stracchino vegan fatto di riso integrale germogliato, non mi piace moltissimo ma in questa ricetta è stato davvero bene!

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Ho messo anche dei semi di sesamo nel ripieno, ed il risultato è una fantastica farcitura croccante!

Ingredienti (4 porzioni):

500 gr fagiolini

500 gr patate

2 cipollotti rossi Tropea (circa 200 gr)

100 gr blurisella (stracchino vegan)

Semi di sesamo (per la farcitura e la copertura)

Olio evo

Acidulato di umeboshi

Peperoncino

1 cucchiaino curcuma in polvere

1 cucchiaino curry

Origano secco tritato

Panatura di mais

Procedimento:

Lavate, pulite e cuocete i fagiolini, le cipolle affettate e le patate pelate e tagliate a cubetti.

Metteteli in una terrina e schiacciate con una forchetta.

Aggiungete del peperoncino ed origano, la curcuma ed il curry, poi versate dell’olio ed acidulato di umeboshi (per salare) e mescolate con un cucchiaio di legno.

Mettete metà del composto in una pirofila unta, livellate.

Guarnite con la blurisella e spolverate dei semi di sesamo.

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Coprite con il rimanente composto, poi spolverate con panatura di mais ed altri semi di sesamo come copertura.

Versate un filo d’olio e cuocete a 190* per circa 30′ + 5′ con funzione grill.

Lasciate intiepidire prima di servire.

Buon appetito!

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