Picnic at the park/ Picnic al parco

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Hello everyone!

I don’t know exactly why, but this recipe made me think about a picnic with friends at the park, in a sunny day… 😊

It’s something like a baked fried rice, I hope you’ll like it as I did!

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Ingredients (6 servings):

300 gr long brown rice (dry weight)

245 gr zucchini

1 red pepper (310 gr)

1 red spring onion

220 gr kidney beans (boiled weight)

1 garlic clove

Oregano

Marjoram

Black pepper

Extra virgin olive oil

Umeboshi vinegar

Corn breading

Black and white sesame seeds

Method:

Soak and boil the beans (I used precooked beans, I have to admit 😂 ).

Wash and boil the rice in cold unsalted water (ratio 2:1), it will take about 45′ and the rice will absorb all the water.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Wash, clean and slice the pepper and add it into the pan. Cover, lower the flame and cook for about 10′, then add the cleaned and sliced zucchini and cook for about 15′ more.

Add the rice and the beans in the pan, pour some oil and umeboshi vinegar (to season), sprinkle some herbs and pepper on it then sauté.

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Put the mixture in an oiled oven pan, spread it evenly then sprinkle some corn breading and sesame seeds on it.

Pour a drizzle of oil and bake to 180* for about 20′ then grill for 5′ more.

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Enjoy! 😋


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Ciao a tutti!

Non so esattamente perché, ma questa ricetta mi ha fatto pensare ad un picnic con amici al parco, in una giornata di sole…😊

E’ una sorta di riso saltato cotto al forno, spero vi piaccia quanto è piaciuto a me!

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Ingredienti (6 porzioni):

300 gr riso lungo integrale (peso secco)

245 gr zucchine

1 peperone rosso (310 gr)

1 cipollotto Tropea

220 gr fagioli borlotti (peso cotto)

1 spicchio d’aglio

Origano

Maggiorana

Pepe nero

Olio evo

Acidulato di umeboshi

Panatura di mais

Semi di sesamo bianchi e neri

Procedimento:

Ammollate e cuocete i fagioli (io ho usato quelli precotti, devo ammetterlo 😂 ).

Lavate e cuocete il riso in acqua fredda non salata (rapporto 2:1), ci vorranno circa 45′ ed il riso assorbirà tutta l’acqua.

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Lavate, pulite ed affettate il peperone ed aggiungetelo in padella. Coprite, abbassate la fiamma e cuocete per circa 10′, poi aggiungete le zucchine pulite ed affettate e cuocete per circa altri 15′.

Aggiungete il riso ed i fagioli in padella, versate un po’ d’olio e di acidulato di umeboshi (per salare), spolverate con aromi e pepe e saltate il tutto.

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Mettete il composto in una pirofila unta, livellate poi spolverate con panatura di mais e semi di sesamo.

Versate un filo d’olio e cuocete a 180* per circa 20′ poi con funzione grill per altri 5′.

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Buon appetito! 😋

 

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