Rice and corn couscous / Cous cous di riso e mais

image

Hello everyone!

After the corn couscous, I’ve tried the corn and rice couscous and I have to say it’s really good, maybe better than the first one!

And it’s pretty fast to do, you can use hot water, you don’t even need to boil it! 😉

This is the packaging:

image

Here’s the recipe, I hope you’ll like it!

Ingredients (1 serving):

50 gr corn and rice couscous

60 ml hot water

1 tomato (cuore di bue variety)

1 piece of daikon radish (about 4 cm)

About 10 taggiasche olives

3 slices of Veganella (a vegan mozzarella made from cashew nuts)

60 gr boiled lentils

Extra virgin olive oil

Umeboshi vinegar

Lemon juice

Dried ground oregano

Method:

Peel and dice the daikon and wash and cube the tomato.

Put the couscous in a small pot (off the flame), then pour the hot water on it, cover and let it stand for a few minutes.

Pour a drizzle of oil on the couscous, then stir using a fork.

Put the couscous in a dish, garnish with all the ingredients and serve.

Enjoy!


image

Ciao a tutti!

Dopo il cous cous di mais, ho provato il cous cous di riso e mais e devo dire che è davvero buono, forse meglio del primo!

Ed è molto veloce da preparare, si può usare acqua calda, non serve nemmeno bollirla! 😉

Questa è la confezione:

image

Eccovi la ricetta, spero vi piaccia!

Ingredienti (1 porzione):

50 gr cous cous di riso e mais

60 ml acqua calda

1 pomodoro cuore di bue

1 pezzo di daikon (circa 4 cm)

Una decina olive taggiasche

3 fette di Veganella (mozzarella vegan a base di anacardi)

60 gr lenticchie lessate

Olio evo

Acidulato di umeboshi

Succo di limone

Origano secco tritato

Procedimento:

Pelate e fate a cubetti il daikon e lavate e tagliate a dadini il pomodoro.

Mettete il cous cous in un pentolino (non sul fuoco), poi versatevi l’acqua calda, coprite e lasciate riposare per qualche minuto.

Versate un filo d’olio nel cous cous, poi sgranate usando una forchetta.

Impiattate il cous cous, guarnite con tutti gli ingredienti e servite.

Buon appetito!

 

Advertisements

2 thoughts on “Rice and corn couscous / Cous cous di riso e mais

  1. Ciao, mi potresti dire dove posso acquistarlo? Sarò a Genova per un paio di giorni e voglio comprarlo per mia figlia che è intollerante al glutine. Grazie mille e complimenti per le ricette!!

    Alessandra

    >

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s