Summer cold pasta salad / Pasta fredda d’estate

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Hello everyone!

These days are so hot…I can’t even breathe, so the only thing I like to eat is cold food!!

I got a new job, and I have lunch there, at my desk…so pasta salad or something like that is the best solution!

I used a vegan “mozzarella” made from cashew: Basil Veganella…I like it soooo much!!!

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This is a fast and easy recipe, colored and refreshing, I hope you’ll like it! 😉

Ingredients (for 1 person):

3 little zucchini

1 garlic clove

1 shallot

3 tbsp boiled lentils with tomato sauce

1 big tomato

Basil Veganella

Poppy seeds

Extra virgin olive oil

Sea salt (to boil pasta)

Ground dried sage, oregano and rosemary

90 gr corn and rice pasta

Method:

Heat some oil in a pan, then add chopped garlic and shallot and stir-fry.

Add the thinly sliced zucchini, cover, lower the flame and cook for about 5′, until they soften.

Cook pasta in some boiling salted water, then drain it and add it into the pan.

Pour a drizzle of oil, sprinkle some herbs on it and sauté.

Let it cool down, then add the lentils, the cubed Veganella and the diced tomato.

Sprinkle some poppy seeds and serve!

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Enjoy!


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Ciao a tutti!

Queste giornate sono così calde…non riesco nemmeno a respirare quindi l’unica cosa che mi va di mangiare sono piatti freddi!

Ho un nuovo lavoro, e pranzo lì, alla mia scrivania…quindi la pasta fredda o altro del genere è la soluzione migliore!

Ho usato una mozzarella vegan a base di anacardi: Veganella al basilico, mi piace un saccooo!

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È una ricetta facile e veloce, colorata e rinfrescante, spero vi piaccia! 😉

Ingredienti (per 1 persona):

3 piccole zucchine

1 spicchio d’aglio

1 scalogno

3 cucchiai di lenticchie cotte con salsa di pomodoro

1 pomodoro cuore di bue

Veganella al basilico

Semi di papavero

Olio evo

Sale grosso (per cuocere la pasta)

Salvia, origano e rosmarino secchi tritati

90 gr pasta di mais e riso

Procedimento:

Scaldate un po’ d’olio in padella, poi aggiungete aglio e scalogno tritati e soffriggete.

Aggiungete le zucchine a rondelle sottili, coprite, abbassate la fiamma e cuocete per circa 5′, finché non si ammorbidiscono.

Cuocete la pasta in acqua bollente salata, poi scolatela ed aggiungetela in padella.

Versate un filo d’olio, spolverate con gli aromi e saltate.

Lasciate raffreddare, poi aggiungete le lenticchie, la Veganella a cubetti ed il pomodoro a dadi.

Spolverate con semi di papavero e servite!

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Buon appetito!

 

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6 thoughts on “Summer cold pasta salad / Pasta fredda d’estate

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