Corn couscous / Cous cous di mais

cous cous di mais

Hello everyone!

A few days ago I came across this corn couscous I never tried so…I was curious then I bought it!

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It’s super-easy and super-fast to do, I made it with onion, tomato and zucchini, it’s really good! 😉

If you like something fast and tasty (this summer is so hot, I guess you like fast recipes right now lol ), that’s what you’re looking for!

Ingredients (for 1/2 servings):

125 gr corn couscous

125 ml boiling salted water

190 gr round zucchini

30 gr red spring onion

3 small plum tomatoes

Extra virgin olive oil

Seaweed gomasio

Method:

Pour the couscous into the boiling salted water, add 1 spoon of extra virgin olive oil. Remove from the heat and leave to rest for 2′. Add oil and cook on low heat for 3′ more while stirring.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and stir-fry.

Add the sliced zucchini, cover and cook on a low flame for 5/10′.

Dress the couscous with onion, zucchini, raw tomatoes, a drizzle of oil and a sprinkle of seaweed gomasio.

Enjoy!


cous cous di mais

Ciao a tutti!

Qualche giorno fa mi sono imbattuta in questo cous cous di mais che non avevo mai provato quindi…ero curiosa e l’ho comprato!

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E’ super facile e super veloce da fare, io l’ho fatto con cipolla, pomodoro e zucchine, è davvero buono! 😉

Se avete voglia di qualcosa di veloce e saporito (questa estate è davvero calda, suppongo cerchiate ricette veloci ora ahah), questo è quello che state cercando!

Ingredienti (per 1/2 porzioni):

125 gr cous cous di mais

125 ml di acqua bollente salata

190 gr zucchine tonde

30 gr cipollotto rosso

3 piccoli perini

Olio evo

Gomasio con alghe

Procedimento:

Versate il cous cous nell’acqua bollente salata, aggiungete 1 cucchiaio di olio evo. Togliete dal fuoco e lasciate risposare per 2′. Aggiungete olio e cuocete a fuoco basso per altri 3′ mescolando.

Scaldate un pò d’olio in padella, poi aggiungete la cipolla tritata e soffriggete.

Aggiungete le zucchine a rondelle, coprite e cuocete a fiamma bassa per 5/10′.

Guarnite il cous cous con cipolla, zucchine, pomodori a crudo, un filo d’olio ed una spolverata di gomasio con alghe.

Buon appetito!

 

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