Pasta with fake Philadelphia and olive paté / Pasta al finto Philadelphia e paté d’olive

fake philadelphia 1

Hello everyone!

When I was not yet vegan there was this creamy dressing for pasta I was addicted to… I simply used to mix some philadelphia with black olive paté and dress my pasta with it, adding some raw tomatoes.

I think Philadelphia is one of the worst “cheeses” in the world, I don’t think it’s a real cheese like stracchino, gorgonzola, mozzarella and so on but…I couldn’t help my self: I was really addicted, I used philadelphia everywhere lol 😀

So I decided to make something like that to dress my vegan pasta now! 😉

I really enjoyed this “fake cheesy dressing”, so I wanna share with you the recipe lol 😀

If you prefer, you can drain the pasta under cold water to get a cold dish, otherwise it will be an amazing lukewarm pasta 😉

Ingredients for the fake Philadelphia with olive paté:

65 gr tofu

1 tbsp vegetable mayonnaise

2 tsp black (taggiasche) olive paté

Ingredients for the pasta (1 serving):

3 small plum tomatoes

Seaweed gomasio

Ground dried oregano

85 gr rice and corn pasta

Extra virgin olive oil

Method:

Dice the tofu and blend it in your food processor with the other ingredients.

Cut the tomatoes, put them in a bowl with a drizzle of oil and a sprinkle of seaweed gomasio and oregano, then leave to rest in the fridge for 10/15′.

Cook the pasta in some boiling salted water, drain it and keep 2/3 tbsp of cooking water to melt the dressing in a dish.

Serve the pasta with the dressing and the seasoned tomatoes, then pour a drizzle of oil and sprinkle some more oregano on it.

fake philadelphia 2

Enjoy!


fake philadelphia 1

Ciao a tutti!

Quando non ero ancora vegana c’era questo condimento cremoso per la pasta da cui ero dipendente…semplicemente amalgamavo del Philadelphia con paté di olive taggiasche e ci condivo la pasta, aggiungendo dei pomodori crudi.

Penso che il Philadelphia sia uno dei peggiori “formaggi” al mondo, non penso sia un vero formaggio come lo stracchino, il gorgonzola, la mozzarella e così via ma…non potevo trattenermi, ne ero davvero dipendente, mettevo Philadelphia ovunque ahah 😀

Quindi ho deciso di fare qualcosa del genere per condire la mia pasta vegan ora! 😉

Questo “finto condimento formaggioso” mi è davvero piaciuto, quindi voglio condividere con voi la ricetta ahah 😀

Se volete quando scolate la pasta passatela sotto l’acqua fredda per avere un piatto fresco, altrimenti sarà una gustosissima pasta tiepida 😉

Ingredienti per il finto Philadelphia con paté d’olive:

65 gr tofu

1 cucchiaio maionese veg

2 cucchiaini paté di olive taggiasche

Ingredienti per la pasta (1 porzione):

3 piccoli perini

Gomasio con alghe

Origano secco tritato

85 gr pasta di riso e mais

Olio evo

Procedimento:

Fate a cubetti il tofu e frullatelo nel mixer con gli altri ingredienti.

Tagliate i pomodori, metteteli in una scodella con un filo d’olio ed una spolverata di gomasio con alghe e origano, poi fate riposare in frigo per 10/15′.

Cuocete la pasta in acqua bollente salate, scolatela e tenete 2/3 cucchiai di acqua di cottura per sciogliere il condimento in un piatto.

Servite la pasta con il condimento ed i pomodori conditi, poi versate un filo d’olio e spolverate con altro origano.

fake philadelphia 2

Buon appetito!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s