Corn spaghetti with spicy tahini sauce / Spaghettata in crema speziata di tahina

spagh in crema speziata di tahina 2

Hellooooo!!!

Is anyone out there in love with cumin as I am?? I really hope so, or you won’t like this recipe… 😀

I really enjoyed this sauce, hope you’ll like it too!

Ingredients (for 1 person):

150 gr zucchini

About 250 gr green beans

1 garlic clove

1/2 red spring onion

Extra virgin olive oil

Tamari sauce

Ground dried oregano, sage and rosemary

90 gr corn spaghetti

Ingredients for the sauce:

4 tbsp tomato pulp

1 tbsp tahini

1 pinch of ground dried mixture of rosemary, sage and oregano

1 tsp cumin powder

1 tsp turmeric powder

Method:

Clean and wash the green beans, then steam them.

Let’s make the sauce: just blend the ingredients in a bowl using a spoon.

Heat some oil in a pan, then add the chopped onion and garlic and stir-fry.

Thinly slice the zucchini and put them into the pan, cover and cook on a low flame for about 10′ or until they soften.

Bring some salted water to the boil and put in the spaghetti. Cook as much as required, then drain the pasta and add it into the pan.

Add the steamed green beans, pour a drizzle of oil and tamari sauce and sprinkle some herbs.

Pour the sauce and quickly sauté before serving.

spagh in crema speziata di tahina 1

Enjoy!


spagh in crema speziata di tahina 2

Ciaooooo!!!

C’è qualcuno là fuori innamorato del cumino come me?? Spero davvero di sì, o non vi piacerà questa ricetta… 😀

Ho davvero apprezzato questa salsa, spero piaccia anche a voi!

Ingredienti (per 1 persona):

150 gr zucchine

Circa 250 gr fagiolini

1 spicchio d’aglio

1/2 cipollotto rosso

Olio evo

Salsa tamari

Origano, salvia e rosmarino secchi macinati

90 gr spaghetti di mais

 

Ingredienti per la salsa:

4 cucchiai polpa di pomodoro

1 cucchiaio tahina

1 pizzico di mix secco e macinato di rosmarino, salvia e origano

1 cucchiaino cumino in polvere

1 cucchiaino curcuma in polvere

Procedimento:

Pulite e lavate i fagiolini, poi cuoceteli a vapore.

Prepariamo la salsa: semplicemente mescolate gli ingredienti in una scodella usando un cucchiaio.

Scaldate un pò d’olio in padella, poi aggiungete cipolla ed aglio tritati e soffriggete.

Affettate sottili le zucchine e mettetele in padella, coprite e cuocete a fuoco basso per circa 10′ o finché non si ammorbidiscono.

Portate dell’acqua salata ad ebollizione e buttate la pasta. Cuocete per il tempo necessario, poi scolate gli spaghetti ed aggiungeteli in padella.

Aggiungete i fagiolini cotti a vapore, versate un filo d’olio e di salsa tamari e spolverate con gli aromi.

Versate la salsa e saltate velocemente prima di servire.

spagh in crema speziata di tahina 1

Buon appetito!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s