Cucumber rolls with raw zucchini and mint pesto / Involtini di cetriolo al pesto raw di zucchine e menta

involtini cetriolo pesto zucchine menta 1

Hello everyone!

Do you remember my “Zucchini like there’s no tomorrow” recipe?? I posted that recipe of pasta with zucchini and raw zucchini pesto, I made the pesto using parsley but I wrote “or fresh mint, it’s really good!”…well, for the occasion of my gluten-free vegan cooking lesson, I decided to make that pesto again, this time using fresh mint and serving it in cucumber rolls, just to share a raw idea for a fresh and tasty appetizer 😉

My class really enjoyed the rolls, I think it’s a good idea to show how we can make amazing things using raw veggies 🙂

So, here I am to share with you the pictures of the rolls, for the pesto recipe you can look here:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/06/22/zucchini-like-theres-no-tomorrow-zucchine-come-se-non-ci-fosse-un-domani/ just taking note of the fresh mint in place of parsley (and I doubled all the ingredients).

I just sliced thinly the cucumber (this is the harder part!), then I spread the pesto on it and rolled the cucumber slices. I closed the rolls using some toothpicks 😉

involtini cetriolo pesto zucchine menta 2

Enjoy!


 

involtini cetriolo pesto zucchine menta 1

Ciao a tutti!

Vi ricordate la mia ricetta “Zucchine come se non ci fosse un domani”?? Avevo pubblicato quella ricetta di pasta con le zucchine e pesto raw di zucchine, avevo fatto il pesto usando il prezzemolo ma avevo scritto “o menta fresca, è davvero buono!”…bene, per l’occasione del mio corso di cucina vegan senza glutine, ho deciso di rifare quel pesto, questa volta usando la menta e servendolo in involtini di cetriolo, giusto per condividere un’idea raw per uno stuzzichino fresco ed appetitoso 😉

La mia classe ha davvero gradito gli involtini, penso sia una buona idea per mostrare come possiamo fare cose deliziose usando verdure crude 🙂

Quindi, eccomi a condividere le foto degli involtini, per la ricetta del pesto potete guardare qui:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/06/22/zucchini-like-theres-no-tomorrow-zucchine-come-se-non-ci-fosse-un-domani/ solo prendendo nota della menta fresca in sostituzione del prezzemolo (ed ho raddoppiato tutti gli ingredienti).

Ho semplicemente affettato molto sottile il cetriolo (questa è la parte più difficile!), poi ci ho spalmato il pesto ed ho arrotolato le fette di cetriolo. Ho chiuso gli involtini usando degli stuzzicadenti 😉

involtini cetriolo pesto zucchine menta 2

Buon appetito!

Advertisements

One thought on “Cucumber rolls with raw zucchini and mint pesto / Involtini di cetriolo al pesto raw di zucchine e menta

  1. La mia preferita chef veganglutenfree!!!!!!!! Presentazioni sempre bellissime e colorate piene di allegria e ricette sfiziose , molto dettagliate e precise…
    Questi involtini sono bellissimi e golosissimi, freschi e il pesto raw con la menta è super goloso, fresco e profumatissimo….brava Valentina! 👏👏👏👍👑

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s