Cucumber rolls with raw zucchini and mint pesto / Involtini di cetriolo al pesto raw di zucchine e menta

involtini cetriolo pesto zucchine menta 1

Hello everyone!

Do you remember my “Zucchini like there’s no tomorrow” recipe?? I posted that recipe of pasta with zucchini and raw zucchini pesto, I made the pesto using parsley but I wrote “or fresh mint, itโ€™s really good!”…well, for the occasion of my gluten-free vegan cooking lesson, I decided to make that pesto again, this time using fresh mint and serving it in cucumber rolls, just to share a raw idea for a fresh and tasty appetizer ๐Ÿ˜‰

My class really enjoyed the rolls, I think it’s a good idea to show how we can make amazing things using raw veggies ๐Ÿ™‚

So, here I am to share with you the pictures of the rolls, for the pesto recipe you can look here:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/06/22/zucchini-like-theres-no-tomorrow-zucchine-come-se-non-ci-fosse-un-domani/ just taking note of the fresh mint in place of parsley (and I doubled all the ingredients).

I just sliced thinly the cucumber (this is the harder part!), then I spread the pesto on it and rolled the cucumber slices. I closed the rolls using some toothpicks ๐Ÿ˜‰

involtini cetriolo pesto zucchine menta 2

Enjoy!


 

involtini cetriolo pesto zucchine menta 1

Ciao a tutti!

Vi ricordate la mia ricetta “Zucchine come se non ci fosse un domani”?? Avevo pubblicato quella ricetta di pasta con le zucchine e pesto raw di zucchine, avevo fatto il pesto usando il prezzemolo ma avevo scritto “o menta fresca, รจ davvero buono!”…bene, per l’occasione del mio corso di cucina vegan senza glutine, ho deciso di rifare quel pesto, questa volta usando la menta e servendolo in involtini di cetriolo, giusto per condividere un’idea raw per uno stuzzichino fresco ed appetitoso ๐Ÿ˜‰

La mia classe ha davvero gradito gli involtini, penso sia una buona idea per mostrare come possiamo fare cose deliziose usando verdure crude ๐Ÿ™‚

Quindi, eccomi a condividere le foto degli involtini, per la ricetta del pesto potete guardare qui:

https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/06/22/zucchini-like-theres-no-tomorrow-zucchine-come-se-non-ci-fosse-un-domani/ solo prendendo nota della menta fresca in sostituzione del prezzemolo (ed ho raddoppiato tutti gli ingredienti).

Ho semplicemente affettato molto sottile il cetriolo (questa รจ la parte piรน difficile!), poi ci ho spalmato il pesto ed ho arrotolato le fette di cetriolo. Ho chiuso gli involtini usando degli stuzzicadenti ๐Ÿ˜‰

involtini cetriolo pesto zucchine menta 2

Buon appetito!

Advertisements

One thought on “Cucumber rolls with raw zucchini and mint pesto / Involtini di cetriolo al pesto raw di zucchine e menta

  1. La mia preferita chef veganglutenfree!!!!!!!! Presentazioni sempre bellissime e colorate piene di allegria e ricette sfiziose , molto dettagliate e precise…
    Questi involtini sono bellissimi e golosissimi, freschi e il pesto raw con la menta รจ super goloso, fresco e profumatissimo….brava Valentina! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘‘

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s