Zucchini like there’s no tomorrow! / Zucchine come se non ci fosse un domani!

zucchine come se...

Hello everyone!

Zucchini’s season is here at last!! I love zucchini, both raw and cooked, so I decided to use them sautéed with pasta but also in a raw pesto, in the same recipe!

This pesto is really good, and the night after I made it again for some friends using it on raw fennel canapes…delicious, my “omnivorous” friends devoured my canapes lol 😀

Ingredients for the raw zucchini pesto (about 135 gr):

3 zucchini (about 100 gr)

25 gr pine nuts

1/2 tbsp umeboshi vinegar

1 handful of fresh parsley (or fresh mint, it’s really good!)

Ingredients for the pasta (for 1 person):

1 carrot

1 celery stalk

1/2 red spring onion

1 garlic clove

2 zucchini

Cayenne pepper to taste

90 gr corn spaghetti

Sea salt (to boil pasta)

Extra virgin olive oil

Method:

Let’s make the pesto: just clean and slice zucchini, put them into your food processor with the other ingredients and blend. Done! 🙂

pesto di zucchine

Heat some oil in a pan, then add the chopped carrot, celery, onion and garlic and stir-fry until they soften.

Add the sliced zucchini and Cayenne pepper, stir-fry for a minute then cook on a low flame.

Cook spaghetti in boiling salted water, then drain them and add into the pan.

Pour a drizzle of oil and sauté for a few minutes.

zucchine come se...

Use the pesto to dress the pasta and serve 😉

pesto zucchine

Enjoy!


 

zucchine come se...

Ciao a tutti!

La stagione delle zucchine è qui finalmente!! Amo le zucchine, sia cotte che crude, così ho deciso di usarle saltate con la pasta ma anche in un pesto raw, nella stessa ricetta!

Questo pesto è davvero buono, e la sera dopo l’ho rifatto per delle amiche usandolo su tartine di finocchio crudo…deliziose, le mie amiche “onnivore” hanno spazzolato le mie tartine ahah 😀

Ingredienti per il pesto raw di zucchine (circa 135 gr):

3 zucchine (circa 100 gr)

25 gr pinoli

1/2 cucchiaio acidulato di umeboshi

1 manciata prezzemolo fresco (o menta fresca, buonissimo!)

Ingredienti per la pasta (per 1 persona):

1 carota

1 costa di sedano

1/2 cipollotto rosso

1 spicchio d’aglio

2 zucchine

Peperoncino a piacere

90 gr spaghetti di mais

Sale (per cuocere la pasta)

Olio evo

Procedimento:

Prepariamo il pesto: semplicemente pulite e tagliate a rondelle le zucchine, mettetele nel mixer con gli altri ingredienti e frullate. Fatto! 🙂

pesto di zucchine

Scaldate un pò d’olio in padella, poi aggiungete carote, sedano, cipollotto ed aglio tritati e soffriggete finché non si ammorbidiscono.

Aggiungete le zucchine a rondelle ed il peperoncino, saltate per un minuto poi cuocete a fiamma bassa.

Cuocete gli spaghetti in acqua bollente salata, poi scolateli ed aggiungeteli in padella.

Versate un filo d’olio e saltate per qualche minuto.

zucchine come se...

Usate il pesto per condire la pasta e servite 😉

pesto zucchine

Buon appetito!

Advertisements

4 thoughts on “Zucchini like there’s no tomorrow! / Zucchine come se non ci fosse un domani!

  1. Pingback: Cucumber rolls with raw zucchini and mint pesto / Involtini di cetriolo al pesto raw di zucchine e menta | valevegglutenfree

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s