Raw broad beans and mint pesto / Pesto raw di fave e menta

pesto di fave

Hello everyone!

Here I am with an other raw pesto…I used it to dress buckwheat pasta, but of course you can choose an entirely raw dish by using it to dress raw veggie spaghetti, or veggie canapes, or whatever you like: it’s delicious anyway!

If you decide to use it as I did, I suggest to add some raw cherry tomatoes, I think they’d be very good with pasta and this raw pesto 😉

Ingredients (for about 155 gr of pesto):

73 gr fresh shelled broad beans

30 gr pine nuts

1 tsp tamari sauce

2 tbsp extra virgin olive oil

4 mint leaves

1 tsp lemon juice

10 gr taggiasche olives

1/2 red onion (about 30 gr)

Method:

Just put all the ingredients in your food processor and blend until the mixture gets creamy.

Now if you wanna use it to dress pasta, just cook pasta (I used 90 gr of buckwheat fusilli) in salted boiling water, drain it (just keep 2 or 3 tablespoons of cooking water to melt your pesto) and dress with the pesto (I used it all) and a drizzle of oil.

pasta al pesto di fave 2

Serve and enjoy!


 

pesto di fave

Ciao a tutti!

Eccomi con un altro pesto raw…io l’ho usato per condire della pasta di grano saraceno, ma certamente potete optare per un piatto interamente raw usandolo per condire spaghetti raw di verdure, o tartine di verdure crude, o qualsiasi cosa vi piaccia: è comunque delizioso!

Se decidete di usarlo come me, suggerisco di aggiungere qualche pomodoro ciliegino, penso starebbero benissimo con la pasta e questo pesto raw 😉

Ingredienti (per circa 155 gr di pesto):

73 gr fave fresche sgusciate

30 gr pinoli

1 cucchiaino salsa tamari

2 cucchiai olio evo

4 foglie di menta

1 cucchiaino succo di limone

10 gr olive taggiasche

1/2 cipolla di Tropea (circa 30 gr)

Procedimento:

Semplicemente mettete tutti gli ingredienti nel mixer e frullate finché il composto non diventa cremoso.

Ora se volete usarlo per condire la pasta, cuocete la pasta (io ho usato 90 gr di fusilli di grano saraceno) in acqua bollente salata, scolatela (tenete 2 o 3 cucchiai di acqua di cottura per sciogliere il pesto)  e conditela col pesto (l’ho usato tutto) ed un filo d’olio.

pasta al pesto di fave 2

Servite e buon appetito!

Advertisements

5 thoughts on “Raw broad beans and mint pesto / Pesto raw di fave e menta

  1. Fantasia al galoppo per questo originalissimo raw pesto crudi sta…bravissima Valentina super creativa chef vegan glutenfree!!!!👏👏👏👑😋😊👍

    Liked by 1 person

    • Grazie davvero Michele, i tuoi commenti mi fanno sempre un enorme piacere!!! Beh, mi piacciono le cose semplici, credo siano sempre le migliori, penso basti un po’ di fantasia per combinare ingredienti freschi e di stagione, un po’ di questo, un po’ di quello, assaggio e vedo se e cosa aggiungere! 😉
      Grazie davvero, sono felice che i miei gusti siano condivisi!!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s