Tofu and veggie medley pasta / Pasta alla fantasia di tofu e verdure

sareceno tofu verdure mille colori 2

Hello everyone!

I’m so sorry it was night when I made this recipe, because I’m sure that the daylight would have been so much better to see all the colors of this dish!

Zucchini’s green, radish’s red and white, radicchio’s purple, daikon’s white, broad beans’ light green…but I can’t cook only in the morning lol 😀

Then forgive me for the picture and imagine how it can be in the sunlight! 😉

It’s a single course, an other tofu recipe.

I hope you’ll like it!

Ingredients (for 2 servings):

1 carrot

1 red onion

1 garlic clove

1 celery stalk

2 zucchini

2 or 3 radishes

100 gr fresh shelled broad beans

95 gr daikon

120 gr tofu

120 gr radicchio rosso

180 gr buckwheat fusilli

Tamari sauce

Extra virgin olive oil

Sesame seeds

Sea salt (to cook pasta)

Method:

Heat some oil in a pan, then add the chopped carrot, onion, garlic and celery and stir-fry until they soften.

Now add sliced zucchini, sliced radishes, broad beans, cubed daikon and diced tofu and sauté for a few minutes.

Then add the shredded radicchio, lower the flame and cover, and cook for about 5′.

saraceno mille colori

Cook pasta in some boiling salted water, drain it and add it into the pan with a drizzle of oil and tamari sauce and a sprinkle of sesame seeds.

Sauté for a few minutes and serve.

sareceno tofu verdure mille colori 3

Enjoy!


 sareceno tofu verdure mille colori 2

Ciao a tutti!

Mi dispiace così tanto che fosse sera quando ho fatto questa ricetta, perchè sono sicura che la luce del giorno sarebbe stata davvero migliore per vedere tutti i colori di questo piatto!

Il verde delle zucchine, bianco e rosso dei ravanelli, porpora del radicchio, bianco del daikon, verde chiaro delle fave…ma non posso cucinare solo al mattino ahah 😀

Quindi perdonatemi per la foto ed immaginate come può essere alla luce del sole! 😉

E’ un piatto unico, un’altra ricetta col tofu.

Spero vi piaccia!

Ingredienti (per 2 porzioni):

1 carota

1 cipolla di Tropea

1 spicchio d’aglio

1 costa di sedano

2 zucchine

2 o 3 ravanelli

100 gr fave fresche sgusciate

95 gr daikon

120 gr tofu

120 gr radicchio rosso

180 gr fusilli di grano saraceno

Salsa tamari

Olio evo

Semi di sesamo

Sale (per cuocere la pasta)

Procedimento:

Scaldate un pò d’olio in padella, poi aggiungete carota, cipolla, aglio e sedano tritati e soffriggete finché non si ammorbidiscono.

Ora aggiungete le zucchine a rondelle, i ravanelli a rondelle, le fave, il daikon a dadini ed il tofu a cubetti e saltate per qualche minuto.

Poi aggiungete il radicchio a striscioline, abbassate la fiamma e coprite, e cuocete per circa 5′.

saraceno mille colori

Cuocete la pasta in acqua bollente salata, scolatela ed aggiungetela in padella con un filo d’olio e di salsa tamari ed una spolverata di semi di sesamo.

Saltate per qualche minuto e servite.

sareceno tofu verdure mille colori 3

Buon appetito!

Advertisements

5 thoughts on “Tofu and veggie medley pasta / Pasta alla fantasia di tofu e verdure

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s