Temptations of gluttony / Peccati di gola

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Hello everyone!!

This is a recipe I’m very proud of, I mean these (energy and yummy) bars are really delicious, I swear!

I used my dehydrator, if you don’t have it you can use the oven setting the lowest temperature (40°).

A few weeks ago, at a fair, I got a pistachio paste, 100% pistachio nuts…the guy told me it’s a raw paste, I hope that’s true because these bars are meant to be raw lol 😀 Anyway, you can also use raw pistachio nuts instead, don’t worry!

I really hope you’ll try this recipe because my friends and I really loved these little “temptations”!

Ingredients (for 10 bars):

120 gr almond okara (I get it when I make my milk, anyway you can replace it with some ground almonds)

70 gr pitted dates (I use mazafati quality, it’s raw and fresh, it doesn’t need soaking)

20 gr goji berries

5 gr flax seeds

5 gr chia seeds

1 tbsp carob powder

1 or 2 tbsp pistachio paste (as you like, just taste the mixture!)

1 tbsp home-made almond milk

30 gr raw chocolate

Method:

Soak the goji berries for about 10′.

Put all the ingredients but the chocolate into your food processor, then blend until you get a sticky mixture.

Shape the bars using your hands

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and dehydrate for about 4/5 hours setting the raw program (max temperature = 42°).

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Melt the raw chocolate in a bain-marie, then garnish the bars letting the melted chocolate trickle on them (I used a simple teaspoon).

Now put the bars in the fridge and let them stand for a couple of hours.

If you don’t eat them all in once (you’ll be tempted lol), you can store them in the fridge for a few days.

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Enjoy!


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Ciao a tutti!

Questa è una ricetta di cui sono molto fiera, intendo queste barrette (energetiche e golose) sono davvero deliziose, giuro!

Ho usato il mio essiccatore, se non lo avete potete usare il forno impostando la temperatura più bassa (40°).

Qualche settimana fa, ad una fiera, ho preso una pasta di pistacchio, 100% pistacchi…il tipo mi ha detto che è pasta cruda, spero sia vero perchè queste barrette erano intese come crudiste ahaha 😀 Comunque, potete anche usare dei pistacchi invece, non vi preoccupate!

Spero davvero che proverete questa ricetta perchè i miei amici ed io abbiamo adorato questi piccoli “peccati”!

Ingredienti (per 10 barrette):

120 gr okara di mandorle (la ottengo quando faccio il latte, ad ogni modo potete sostituirla con qualche mandorla macinata)

70 gr datteri snocciolati (io uso la qualità mazafati, è cruda e fresca, non richiede ammollo)

20 gr bacche di goji

5 gr semi di lino

5 gr semi di chia

1 cucchiaio polvere di carruba

1 o 2 cucchiai di pasta di pistacchi (come preferite, assaggiate il composto!)

1 cucchiaio latte di mandorla auto-prodotto

30 gr cioccolato crudo

Procedimento:

Ammollate le bacche di goji per circa 10′.

Mettete tutti gli ingredienti tranne il cioccolato nel mixer, poi frullate finché non ottenete un composto appiccicoso.

Date forma alle barrette usando le mani

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ed essiccate per circa 4/5 ore impostando il programma crudista (max temperatura = 42°).

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Sciogliete il cioccolato a bagnomaria, poi guarnite le barrette lasciandovi gocciolare sopra il cioccolato fuso (io ho usato un semplice cucchiaino).

Ora mettete le barrette in frigo e lasciatevele per un paio d’ore.

Se non le mangiate tutte in una volta (ne sarete tentati ahah), potete conservarle in frigo per qualche giorno.

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Buon appetito!

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2 thoughts on “Temptations of gluttony / Peccati di gola

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