Tofu, okara and broccoli pesto with cocoa and Cayenne pepper / Crema di tofu, okara e broccoli al cacao e peperoncino

crema di tofu okara e broccoli al cacao e peperoncino

Hello everyone!

I’m having a lot of fun in experimenting tofu use in my recipes, especially in making different kinds of pesto that I can use on pasta but also as cream cheese spread on piadina, sandwiches, canapes, and also to garnish salads.

I always have some veggie pesto in my freezer 🙂

This time I decided to use some almond and hazelnut okara too, if you don’t have it you can simply use some ground almonds and hazelnuts.

I was tempted by the idea of the combination cocoa-Cayenne pepper, I hope you’ll like it too!

Ingredients:

60 gr almond and hazelnut okara (the leftover I get when I make my milk)

60 gr tofu

60 gr clean broccoli

5,5 tbsp extra virgin olive oil

1/2 tbsp tamari sauce

1/2 tbsp umeboshi vinegar

1/2 tbsp lemon juice

Ground mixture of rosemary, sage and oregano to taste

Cayenne pepper to taste

2 or 3 ground raw cocoa beans

Method:

Super-easy!

Just dice the tofu, cut the broccoli and put everything in your food processor.

Blend until the pesto gets creamy.

Enjoy!


 

crema di tofu okara e broccoli al cacao e peperoncino

Ciao a tutti!

Mi sto divertendo un sacco a sperimentare l’utilizzo del tofu nelle mie ricette, specialmente a fare diversi tipi di pesto che posso usare sulla pasta ma anche come crema spalmabile su piadine, panini, tartine, ed anche per guarnire insalate.

Ho sempre qualche pesto di verdure nel mio freezer 🙂

Questa volta ho deciso di usare anche un pò di okara di mandorle e nocciole, se non l’avete potete semplicemente usare delle mandorle e nocciole macinate.

Mi piaceva l’idea dell’abbinamento cacao- peperoncino, spero piaccia anche a voi!

Ingredienti:

60 gr okara di mandorle e nocciole (dall’autoproduzione del latte)

60 gr tofu

60 gr broccoli puliti

5,5 cucchiai olio evo

1/2 cucchiaio salsa tamari

1/2 cucchiaio acidulato di umeboshi

1/2 cucchiaio succo di limone

Mix macinato di rosmarino, salvia e origano a piacere

Peperoncino a piacere

2 o 3 fave di cacao crudo macinate

Procedimento:

Super-facile!

Semplicemente fate a cubetti il tofu, tagliate i broccoli e mettete tutto nel mixer.

Frullate finché il pesto non diventa cremoso.

Buon appetito!

Advertisements

2 thoughts on “Tofu, okara and broccoli pesto with cocoa and Cayenne pepper / Crema di tofu, okara e broccoli al cacao e peperoncino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s