Colorful spinach / Spinaci colorati

spinaci colorati

Hello everybody!!

I had some fresh spinach left after making my corn spaghetti with tofu and spinach pesto (you can find the recipe here on my blog: https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/03/31/corn-spaghetti-with-raw-tofu-and-spinach-pesto-spaghetti-di-mais-al-pesto-crudista-di-tofu-e-spinaci/ ), so I decided to  use them for a colorful side dish!

Ingredients (for 2 persons):

175 gr clean fresh spinach

85 gr peeled fresh daikon

1 garlic clove

Pine nuts

Goji berries

1/2 lemon juice

2 tsp hemp oil

Extra virgin olive oil

Method:

Heat some oil in a pan, then add the chopped garlic clove and brown it.

Now add the shredded spinach and the diced daikon, stir-fry for a few minutes.

Then keep the lid on, lower the flame and cook until the spinach soften.

Add some pine nuts and goji berries, then sauté for a couple of minutes.

Squeeze 1/2 lemon on the spinach (to improve the iron assimilation) and serve with a tsp of hemp oil for each person (it corresponds to the daily omega 3 requirement).

Enjoy!


spinaci colorati

Ciao a tutti!

Avevo degli spinaci freschi avanzati dopo aver fatto gli spaghetti di mais con il pesto di tofu e spinaci (trovate la ricetta qui nel blog: https://valevegglutenfree.wordpress.com/2015/03/31/corn-spaghetti-with-raw-tofu-and-spinach-pesto-spaghetti-di-mais-al-pesto-crudista-di-tofu-e-spinaci/ ), così ho deciso di usarli per un contorno colorato!

Ingredienti (per 2 persone):

175 gr spinaci freschi puliti

85 gr daikon fresco pelato

1 spicchio d’aglio

Pinoli

Bacche di goji

Succo di 1/2 limone

2 cucchiaini olio di canapa

Olio evo

Procedimento:

Scaldate un pò d’olio in una padella, poi aggiungete lo spicchio d’aglio tritato e rosolate.

Ora aggiungete gli spinaci a striscioline ed il daikon a cubetti, saltate per qualche minuto.

Poi coprite, abbassate la fiamma e fate cuocere finchè gli spinaci non appassiscono.

Aggiungete un pò di pinoli e bacche di goji, poi saltate per un paio di minuti.

Spremete 1/2 limone sugli spinaci (per migliorare l’assorbimento del ferro) e servite con un cucchiaino di olio di canapa per ogni persona (corrisponde al fabbisogno giornaliero di omega 3).

Buon appetito!

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