Fake Bounty raw bars: A bite of Heaven / Finte barrette Bounty crudiste: Un boccone di Paradiso

Un boccone di Paradiso

Hahahahaha that’s right: “FAKE”! 😀

They’re not fake because made of plastic (no no, you really can eat them, I swear!), but because there’s not only coconut inside these bars, so I can’t truly call them “Bounty bars”…

They’re delicious, I promise, please try them and let me know!!! It seems to bite Heaven…

I used some almond and walnut okara (by making my home-made vegetable milk), but you can use ground almond and walnut if you don’t have okara. You can blend your nuts with a little bit of water, and use the mixture as okara.

Ingredients for the filling (for 10 bars):

120 gr almond and walnut okara (my okara always contains also some leftover date pulp because I use 4 dates to sweeten my milk)

20 gr desiccated coconut

125 gr pitted dates (I use mazafati quality, they’re fresh and raw so they don’t need soaking)

5 gr raw cacao powder (1 tbsp)

Ingredients for the coating:

1/2 cup coconut oil (120 ml. You’ll have to keep it on the radiator to make it melt if the room temperature is not enough high.)

1/2 cup raw cacao powder (48 gr)

1 tsp coconut flower extract (optional, I didn’t use it, it would sweeten the coat if you prefer)

Method:

Put all the ingredients for the filling in your food processor and blend.

Use your hands to shape the bars, then put them in the refrigerator for at least 20′.

Un boccone di Paradiso senza copertura

Now you can make the chocolate coating: pour the coconut oil in a cup, and slowly add the cacao powder blending with a fork. If you like you can sweeten the coating adding some coconut flower extract.

Dip the bars in the cup, and then put them on a lined (with baking paper) tray. Pour on each bar 1 tsp more of coating.

Put the bars into the fridge and let them stand for about 4 hours.

Enjoy!


 Un boccone di Paradiso

Ahahahahah esatto: “FINTE”! 😀

Non sono finte perchè fatte di plastica (no no, le potete davvero mangiare, giuro!), ma perchè non c’è solo cocco dentro a queste barrette, quindi non potevo sinceramente chiamarle “barrette Bounty”…

Sono deliziose, garantisco, per favore provatele e fatemi sapere!!! Sembra di addentare il Paradiso…

Io ho usato dell’okara di mandorle e noci (dall’auto produzione di latte vegetale), ma potete usare mandorle e noci macinate se non avete okara. Potete frullarle con un pochino d’acqua, ed usare il composto come okara.

Ingredienti per il ripieno (10 barrette):

120 gr okara di mandorle e noci (la mia okara contiene sempre anche della polpa di dattero perchè io uso 4 datteri per dolcificare il mio latte)

20 gr cocco rapé

125 gr datteri snocciolati (io uso la qualità mazafati, sono freschi e crudi quindi non necessitano di ammollo)

5 gr cacao crudo in polvere (1 cucchiaio)

Ingredienti per la copertura:

1/2 tazza olio di cocco (120 ml. Dovrete tenerlo sul calorifero per farlo sciogliere se la temperatura ambiente non è abbastanza elevata.)

1/2 tazza cacao crudo in polvere (48 gr)

1 cucchiaino nettare di cocco (opzionale, io non l’ho usato, sarebbe per dolcificare la copertura se preferite)

Procedimento:

Mettete tutti gli ingredienti per il ripieno nel vostro mixer e frullate.

Usate le mani per modellare le barrette, poi mettetele in frigo per almeno 20′.

Un boccone di Paradiso senza copertura

Ora potete fare la copertura di cioccolato: versate l’olio di cocco in una tazza, e lentamente aggiungete il cacao mescolando con una forchetta. Se vi va piacere potete dolcificare la copertura aggiungendo del nettare di cocco.

Intingete le barrette nella tazza, e mettetele su un vassoio coperto con carta da forno. Versate su ogni barretta 1 altro cucchiaino di copertura.

Mettete le barrette in frigo e lasciatele lì per almeno 4 ore.

Buon appetito!

Advertisements

2 thoughts on “Fake Bounty raw bars: A bite of Heaven / Finte barrette Bounty crudiste: Un boccone di Paradiso

  1. Buonissime non descrive quello che provi mangiandole….si sciolgono in bocca..cioccolato intenso e cocco profumatissimo…sono bellissime a vedersi e golosissime da assaporare!!!!👏👏👏😋

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s