Fusilli with Swiss chard and daikon / Fusilli con bietoline e daikon

fusilli bietoline e daikon

Hello everyone!

I had some fresh Swiss chard but I also felt like to have pasta for dinner…so this is what I made!

You obviously can use any kind of pasta, but I particularly love fusilli!

You also can decide not to cook pasta and use this recipe as a side dish.

Ingredients:

100 gr corn pasta (I used fusilli as I said)

175 gr clean Swiss chard

2 garlic cloves

120 gr fresh daikon

1 handful of pine nuts

Black olives (I used taggiasche olives)

Cayenne pepper to taste

Semi-dried cherry tomatoes

Capers

Seaweed Gomasio

Method:

Heat some oil in a pan, then add the chopped garlic and the shredded Swiss chard. Keep the lid on and cook until they soften.

Add a handful of pine nuts, the diced daikon, some olives, capers and cherry tomatoes. Stir-fry for a couple of minutes.

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Bring some slightly salted water to the boil, then put the pasta into the water and cook for about 10′.

Drain the pasta and add it into the pan.

Salt using the gomasio, sprinkle some Cayenne pepper into the pan, then stir-fry for a few minutes.

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Serve with a drizzle of oil.

Enjoy!


 fusilli bietoline e daikon

Ciao a tutti!

Avevo delle bietoline fresche ma avevo anche voglia di pasta per cena…quindi questo è quel che ho preparato!

Ovviamente potete usare qualsiasi tipo di pasta, ma io in particolare amo i fusilli!

Potete anche decidere di non cuocere la pasta ed usare questa ricetta come contorno.

Ingredienti:

100 gr pasta di mais (io ho usato i fusilli come ho detto)

175 gr bietoline pulite

2 spicchi d’aglio

120 gr daikon fresco

1 manciata pinoli

Olive nere (io ho usato le taggiasche)

Peperoncino a piacere

Pomodori ciliegini semi-secchi

Capperi

Gomasio con alghe

Method:

Scaldate un pò d’olio in una padella, poi aggiungete l’aglio tritato e le bietoline tagliate a striscioline. Coprite e cuocete finchè non si ammorbidiscono.

Aggiungete una manciata di pinoli, il daikon tagliato a cubetti, qualche oliva, cappero e pomodorino. Saltata per un paio di minuti.

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Portate ad ebollizione dell’acqua leggermente salata, poi buttate la pasta e cuocete per circa 10′.

Scolate la pasta ed aggiungetela in padella.

Salate usando il gomasio, spolverate con peperoncino, poi saltate per qualche minuto.

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Servite con un filo d’olio.

Buon appetito!

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2 thoughts on “Fusilli with Swiss chard and daikon / Fusilli con bietoline e daikon

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