Banana and almond, hazelnut and date “stracciatella” ice cream / Gelato alla banana e “stracciatella” di mandorla, nocciola e dattero

gelato banana e okara

Hello everyone!!

This is a really fast and delicious idea to use your almond and hazelnut okara: your children will love it (but you too!!)!

I always put 3 or 4 dates in my home-made vegetable milk, so their leftover pulp is always inside my okara.

Ingredients:

130 gr almond and hazelnut okara

1 and 1/2 frozen sliced banana

About 4 tbsp home-made almond and hazelnut milk

Carob powder for topping (you also can use raw cocoa powder, desiccated coconut, cinnamon powder or anything you like!)

Method:

Slice and freeze 1 and 1/2 banana for at least 5 hours, better if all night-long (I always have some sliced banana in my freezer!).

Put banana’s slices in the food processor and blend, then add the okara and blend again.

Little by little pour the milk until you get the right creamy texture.

IMG_0921

Serve with a sprinkle of carob powder on it!

Enjoy!


gelato banana e okara

Ciao a tutti!!

Questa è un’idea davvero veloce e deliziosa per utilizzare la vostra okara di mandorle e nocciole: i vostri bambini lo adoreranno (ma anche voi!!)!

Io metto sempre 3 o 4 datteri nel mio latte vegetale auto-prodotto, quindi la loro polpa è sempre all’interno della mia okara.

Ingredients:

130 gr okara di mandorle e nocciole

1 banana e 1/2 tagliata a fettine e surgelata

Circa 4 cucchiai di latte di mandorle e nocciole auto-prodotto

Polvere di carruba per la spolverata (potete anche usare polvere di cacao crudo, cocco rapé, cannella in polvere o qualsiasi cosa preferiate!)

Procedimento:

Tagliate a rondelle e congelate 1 banana e mezza per almeno 5 ore, meglio se per tutta la notte (io ho sempre delle rondelle di banana nel mio freezer!).

Mettete le fettine di banana nel mixer e frullate, poi aggiungete l’okara e frullate di nuovo.

Poco a poco versate il latte fino ad ottenere la giusta cremosità.

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Servite con una spolverata di polvere di carruba!

Buon appetito!

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