Let’s salad with daikon! / Insalatiamo col daikon!

insalatando col daikon

At last I found daikon too!!!

I got dried daikon some weeks ago, but this is the first time I find it raw!

It’s a slightly bitter radish, with a light, crunchy texture.

IMG_0873

This is not a real recipe, it’s just an idea to use daikon in your salads 😉

Ingredients:

Lettuce

Fennel

Daikon (I just sliced it using a potato peeler)

For the sauce (tahini-mayo):

1 tbsp tahini

2 tsp umeboshi vinegar

lemon juice to taste

Dressing:

Extra virgin olive oil

Umeboshi vinegar

Lemon juice

Hemp seeds

Enjoy!


 

insalatando col daikon

Finalmente anch’io ho trovato il daikon!!!

Avevo preso il daikon essiccato qualche settimana fa, ma questa è la prima volta che lo trovo crudo!

E’ un ravanello leggermente amarognolo, con una consistenza leggera e croccante.

IMG_0873

Questa non è una vera ricetta, solo un’idea per usare il daikon nelle vostre insalate 😉

Ingredienti:

Lattuga

Finocchio

Daikon (l’ho semplicemente tagliato a fettine usando un pelapatate)

Per la salsa (maionese di tahina):

1 cucchiaio tahina

2 cucchiaini acidulato di umeboshi

succo di limone qb

Condimento:

Olio evo

Acidulato di umeboshi

Succo di limone

Semi di canapa

Buon appetito!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s