Spicy raw banana chips / Chips di banana piccanti


Hello everyone!

I love spices, so I decided to try to spice banana and make these special salted banana chips using my dehydrator!

I’ve liked these kind of chips a lot, then I wanna share them with you!

I hope you’ll like them!


1 banana

Gomashio with algae to taste

Paprika to taste


Slice thinly the banana, then sprinkle gomashio and paprika on it.

Dehydrate for about 15/16 hours setting the raw program (max temperature = 42°).

You can keep the chips in a glass jar for months.




Ciao a tutti!

Amo le spezie, quindi ho deciso di provare a speziare la banana e fare queste speciali chips salate di banana usando il mio essiccatore!

Questo tipo di chips mi è piaciuto un sacco, quindi voglio condividerle con voi!

Spero vi piacciano!


1 banana

Gomasio con alghe a piacere

Paprika a piacere


Affettate sottile la banana, poi spolverate con gomasio e paprika.

Essiccate per circa 15/16 ore impostando il programma crudista (max temperatura = 42°).

Potete conservare le chips in un barattolo di vetro per mesi.

Buon appetito!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s