Black-eyed peas fried rice / Riso fritto ai fagioli dell’occhio

fried rice con fagioli dell'occhio

Hello everyone!

I love fried rice and I love single courses so…last night I had this delicious fried rice with black-eyed peas!

I had some cooked rice and some boiled black-eyed peas…I’m sorry I don’t know how much, but I used just a little pan, for 2 people.

Ingredients:

Rice

Black-eyed peas

1 piece of kombu alga (3 cm, to boil the peas)

1 bay leaf (to boil the peas)

Leek

Tomato pulp

1 tsp turmeric powder

1 tsp Garam Masala (indian powder made up of: coriander, cumin, pimento, nutmeg, pepper, cardamom, clove, fennel and bay leaves)

Tamari sauce

Gomashio with algae

Extra virgin olive oil

Method:

Boil some rice in unsalted cold water (2:1 ratio water:rice) and let the rice absorb all the water.

Boil some black-eyed peas in unsalted cold water with a piece of kombu alga and a halved bay leaf. Salt slightly at the end.

Heat some oil in a pan, then add the chopped leek and stir-fry until it softens.

Add the black-eyed peas and some tomato pulp, and cook for a few minutes.

Add the rice in the pan, pour some oil and tamari sauce, sprinkle gomashio on it (to salt) and stir-fry for a few minutes with turmeric powder and Garam Masala.

Enjoy!


 

fried rice con fagioli dell'occhio

Ciao a tutti!

Amo il riso fritto ed amo i piatti unici quindi…l’altra sera ho fatto questo delizioso riso fritto con fagioli dell’occhio!

Avevo del riso bollito e dei fagioli già cotti…mi spiace non so quanti, ma ho usato una piccola padella, per 2 persone.

Ingredienti:

Riso

Fagioli dell’occhio

1 pezzo di alga kombu (3 cm, per cuocere i fagioli)

1 foglia di alloro (per cuocere i fagioli)

Porro

Polpa di pomodoro

1 cucchiaino curcuma in polvere

1 cucchiaino Garam Masala (polvere indiana fatta di: coriandolo, cumino, pimento, noce moscata, pepe, cardamomo, chiodi di garofano, finocchio ed alloro)

Salsa tamari

Gomasio con alghe

Olio evo

Procedimento:

Bollire il riso in acqua fredda non salata (rapporto acqua-riso 2-1) e lasciate che il riso assorba tutta l’acqua.

Cuocere i fagioli dell’occhio in acqua fredda non salata con un pezzo di alga kombu ed una foglia di alloro spezzata a metà. Salare leggermente alla fine.

Scaldare un pò d’olio in una padella, poi aggiungere il porro tritato e soffriggere finchè non si ammorbidisce.

Aggiungere i fagioli dell’occhio e la polpa di pomodoro, e cuocere per qualche minuto.

Aggiungere il riso nella padella, versare un pò d’olio e di salsa tamati, spolverare con gomasio (per salare) e saltare per qualche minuto con la curcuma ed il Garam Masala.

Buon appetito!

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