Spicy sauté potatoes, cabbage and lentils / Patate, cavolo e lenticchie speziate e saltate

patate cavolo e lenticchie saltate e speziate

Hello everyone!

This is what I had for dinner last night…yummy potatoes 😀

I used romanesco broccoli leaves because I always try to use every single part of vegetables, I don’t like throwing food away 😉

Ingredients:

700 gr peeled potatoes

210 gr romanesco broccoli leaves

315 gr savoy cabbage

50 gr leek

About 50 gr lentils (dry weight)

1 garlic clove

1 carrot

Extra virgin olive oil

Tamari sauce to taste

Cayenne pepper to taste

1 tsp turmeric powder

1 tsp garam masala (indian powder made up of: coriander, cumin, pimento, nutmeg, pepper, cardamom, clove, fennel and bay leaves)

Method:

Boil the lentils in unsalted cold water, with a piece of kombu alga and a halved bay leaf. It takes about 30′ from boiling.

Dice and steam the potatoes.

Steam broccoli romanesco leaves until they soften.

Heat some oil in a pan, add chopped garlic, carrot and leek and let them brown.

Add cleaned and shredded cabbage, keep the lid on and cook until it soften.

Put potatoes and lentils in the pan, add Cayenne pepper, turmeric powder and garam masala, pour some oil and tamari sauce (to salt) and stir-fry for a few minutes.

Enjoy!


 

patate cavolo e lenticchie saltate e speziate

Ciao a tutti!

Questa è la mia cena di ieri sera…patate golose 😀

Ho usato le foglie di broccolo romanesco perchè cerco sempre di usare ogni parte delle verdure, non mi piace buttar via il cibo 😉

Ingredienti:

700 gr patate pelate

210 gr foglie di broccolo romanesco

315 gr cavolo verza

50 gr porro

Circa 50 gr lenticchie (peso secco)

1 spicchio d’aglio

1 carota

Olio evo

Salsa tamari a piacere

Peperoncino a piacere

1 cucchiaino curcuma in polvere

1 cucchiaino garam masala (polvere indiana composta da: coriandolo, cumino, pimento, noce moscata, pepe, cardamomo, chiodi di garofano, finocchio, alloro)

Procedimento:

Bollire le lenticchie in acqua fredda non salata, con un pezzo di alga kombu ed una foglia di alloro divisa a metà. Impiegano circa 30′ dall’ebollizione.

Tagliare a cubetti e cuocere a vapore le patate.

Cuocere a vapore le foglie di broccolo romanesco finchè non si ammorbidiscono.

Scaldare un pò d’olio in una padella, aggiungere aglio, carota e porro tritati e far rosolare.

Aggiungere la verza pulita e tagliata a striscioline, coprire e cuocere finchè non si ammorbidisce.

Unire in padella patate e lenticchie, aggiungere peperoncino, curcuma e garam masala, versare un pò d’olio e di salsa tamari (per salare) e saltare per qualche minuto.

Buon appetito!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s