Avocado dream salad / Insalata fantasia di avocado

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Hello everyone!

Yesterday I made this lukewarm salad because I had some walnut and almond okara I wanted to use in a new savoury recipe.

I’m in love with avocado so…I think it’s delicious!!!

I think it would be amazing with sliced fresh tomato too, but now tomato is out of season so I don’t have it.

Ingredients:

130 gr walnut and almond okara

1 avocado

230 gr steamed (diced) potatoes

1 tsp turmeric powder

1 tsp cumin powder

1/2 tsp cinnamon powder

Gomashio with algae to taste

Umeboshi vinegar to taste

Lemon juice to taste

Extra virgin olive oil

1 handful pine nuts

Method:

Heat some oil in a pan, then add the okara and salt using gomashio with algae and umeboshi vinegar to taste. Stir-fry for a few minutes.

Add the steamed and diced potatoes, pour some oil and umeboshi vinegar again. Let them brown.

Add turmeric, cumin and cinnamon powder and stir-fry again for 2/3′.

Let it cool down and  meanwhile peel and dice the avocado, put it in a salad bowl and dress with olive oil, lemon juice and gomashio with algae to taste.

Add okara and potatoes into the bowl, put a handful of pine nuts and blend.

Serve with a drizzle of oil.

Enjoy!


 

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Ciao a tutti!

Ieri ho fatto questa insalata tiepida perchè avevo un pò di okara di noci e mandorle che volevo usare in una nuova ricetta salata.

Io sono innamorata dell’avocado quindi…penso sia deliziosa!!!

Penso che sarebbe squisita anche con pomodoro fresco a fette, ma ora il pomodoro è fuori stagione quindi non ne ho.

Ingredienti:

130 gr okara di noci e mandorle

1 avocado

230 gr patate (a cubetti) cotte a vapore

1 cucchiaino curcuma in polvere

1 cucchiaino cumino in polvere

1/2 cucchiaino cannella in polvere

Gomasio con alghe qb

Acidulato di umeboshi qb

Succo di limone qb

Olio evo

1 manciata pinoli

Procedimento:

Scaldate un pò d’olio in una pentola, poi aggiungete l’okara e salate usando gomasio con alghe ed acidulato di umeboshi a piacere. Saltate per qualche minuto.

Aggiungete le patate a cubetti cotte a vapore, versate ancora un pò d’olio ed acidulato. Fate rosolare.

Aggiungete la polvere di curcuma, cumino e cannella e saltate di nuovo per 2/3′.

Lasciate intiepidire e nel mentre pelate e tagliate a cubetti l’avocado, mettetelo in un’insalatiera e condite con olio, succo di limone e gomasio con alghe a piacere.

Aggiungete okara e patate nella terrina, mettete una manciata di pinoli e mescolate.

Servite con un filo d’olio.

Buon appetito!

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2 thoughts on “Avocado dream salad / Insalata fantasia di avocado

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