Raw Cauli-Heart / Cavol-Cuore crudista

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Hello everyone!

Yesterday night I decided to try the raw cauliflower couscous, my way of course!

I wanted to use my new heart-shaped springform pan, so I used it as a food ring mold to create this amazing Cauli-Heart hahahah! 😀

I’ve loved it, and I found out that raw cauliflower is much more digestible than cooked.

Ingredients (for a 12 cm diameter heart mold):

170 gr cauliflower (floret)

3 tbsp corn

15 semi-dried cherry tomatoes

10 black olives (halved)

10 green olives (halved)

2 tbsp pine nuts

2 tbsp shelled hemp seeds

2 tsp umeboshi vinegar

1 tbsp extra virgin olive oil

Chia seeds to garnish

Method:

Chop cauliflower floret and put it in your food processor. Blend it to get the “couscous”.

In a bowl, blend the couscous with the other ingredients, except for chia seeds.

Put the mixture in the food ring mold, sprinkle chia seeds on it and pull out the mold.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Ieri sera ho deciso di sperimentare il cous cous crudista di cavolfiore, a modo mio ovviamente!

Volevo usare il mio nuovo stampo a cerniera a forma di cuore, quindi l’ho utilizzato come coppa pasta per creare questo bel CavolCuore ahahah! 😀

Mi è piaciuto moltissimo, ed ho scoperto che da crudo il cavolfiore è molto più digeribile che da cotto!

Ingredienti (per 1 cuore di diamentro 12 cm):

170 gr cavolfiore (cimette)

3 cucchiai mais

15 pomodori ciliegini semi-secchi

10 olive taggiasche

10 olive verdi (tagliate a metà)

2 cucchiai pinoli

2 cucchiai semi di canapa decorticati

2 cucchiaini acidulato di umeboshi

1 cucchiaio olio evo

Semi di chia per guarnire

Procedimento:

Tagliare le cime di cavolfiore a pezzi e mettere nel mixer. Frullare per ottenere il “cous cous”.

In una terrina, mescolare il cous cous agli altri ingredienti tranne i semi di chia.

Disporre il composto nel coppa pasta, spolverare con semi di chia ed estrarre lo stampo.

Buon appetito!

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