Kiwifruit and banana raw cake / Torta crudista al kiwi e banana

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Hello everyone!

I already told you I bought a lot of dates to experiment some raw dessert…so yesterday I decided to make a raw cake, using hazelnut and date okara too.

This is my first raw cake, and I’m really satisfied with the result! I hope you’ll like it! 🙂

Ingredients (for a 18 cm diameter cake):

155 gr hazelnut and date okara (I got it by making 600 ml of hazelnut milk – using my slow juicer – with 3 dates to sweeten it)

180 gr pitted dates (mazafati quality)

100 gr peeled almonds

1 frozen banana (freeze it after slicing it, it takes about 2 hours)

3 frozen kiwifruits (freeze it in the same way)

home-made hazelnut milk as needed (I used 4 tbsp for banana layer and 10 tbsp for kiwifruit layer)

2 tsp carob powder

little chocolate and cereal hearts to garnish (vegan and gluten-free)

Method:

Put okara, almonds and dates in your food processor and blend until it gets a sticky mixture.

Use this mixture to make the first layer of the cake, spreading it out evenly in your cake pan (I used a springform pan not to get crazy taking out the cake!).

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Use the food processor to blend banana with milk and carob powder until you get a cream (and control yourself: do not eat the ice cream you got 😀 ), then put it in the cake pan as second layer.

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Move the cake into the freezer while you make the last layer.

Blend kiwifuits and milk to get the cream for the last layer, spread it on the cake and put it back in the freezer.

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One hour later you can garnish the cake with chocolate and cereal hearts.

Keep the cake in the freezer until 1/2 hour before serving.

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Enjoy!


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Ciao a tutti!

Vi ho già detto che ho comprato un sacco di datteri per sperimentare qualche dolce crudista…così ieri ho deciso di fare una torta crudista, usando anche okara di nocciole e datteri.

Questa è la mia prima torta crudista, e sono molto soddisfatta del risultato! Spero vi piaccia! 🙂

Ingredienti (per una torta di 18 cm di diametro):

155 gr okara di nocciole e datteri (l’ho ottenuta dalla produzione di 600 ml di latte di nocciole – usando il mio estrattore – con 3 datteri per dolcificarlo)

180 gr datteri snocciolati (qualità mazafati)

100 gr mandorle pelate

1 banana congelata (surgelatela dopo averla tagliata a rondelle, ci vogliono circa 2 ore)

3 kiwi congelati (stesso procedimento)

Latte di nocciole autoprodotto q.b. (ne ho usato 4 cucchiai per lo strato alla banana e 10 cucchiai per lo strato al kiwi)

2 cucchiaini farina di carruba

cuoricini di cioccolato e cereali per decorare (vegan e gluten free)

Procedimento:

Mettete l’okara, le mandorle ed i datteri nel mixer e frullate finchè non diventa un composto appiccicoso.

Usate questo composto per fare il primo strato della torta, stendendolo bene nella tortiera (io ho usato una tortiera a cerniera per non impazzire nell’estrarre la torta!).

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Utilizzate il mixer per frullare la banana col latte e la polvere di carruba finchè non ottenete una crema (e controllateci: non mangiate il gelato ottenuto 😀 ), poi mettetela nella tortiera come secondo strato.

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Spostate la torta in freezer mentre preparate l’ultimo strato.

Frullate i kiwi ed il latte per ottenere una crema per l’ultimo strato, spalmatela sulla torta e rimettetela in freezer.

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Trascorsa un’ora potete decorare la torta con i cuoricini di cioccolato e cereali.

Conservate la torta in freezer fino a mezz’ora prima di servirla.

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Buon appetito!

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