Cabbage Soup with puffed Quinoa / Crema di Cavolo con Quinoa soffiata

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Hello everybody!

Hope you all had a great Christmas 🙂

Before the new year I like to share with you this warm and very tasty recipe, I hope you’ll like it: curried creamy cabbage (black and savoy cabbage) soup with puffed quinoa!

Ingredients:

130 gr black cabbage

540 gr savoy cabbage

550 gr potatoes

1 carrot

1 onion

1 garlic clove

1,5 lt vegetable broth

3 tsp curry

Rosemary

Oregano

Puffed quinoa

Extra virgin olive oil

Method:

Heat the oil in a capacious pot, add chopped onions, garlic and carrots, and let them golden brown, with a sprinkle of rosemary and oregano. Stir-fry for some minutes.

Add diced potatoes and chopped cabbage (both of them), stir-fry for some more minutes.

Pour the broth and add the curry, keep the lid on, lower the heat and cook for about 70′.

Use your hand blender to make your soup creamy, then serve with a plentiful sparkle of puffed quinoa and a drizzle of olive oil.

Enjoy!


Ciao a tutti!

Spero abbiate avuto un fantastico Natale 🙂

Prima del nuovo anno voglio condividere con voi questa calda e saporitissima ricetta, spero vi piaccia: vellutata di cavolo (nero e verza) al curry con quinoa soffiata!

Ingredienti:

130 gr cavolo nero

540 gr cavolo verza

550 gr patate

1 carota

1 cipolla

1 spicchio d’aglio

1,5 lt brodo vegetale

3 cucchiaini curry

Quinoa soffiata qb

Rosmarino

Origano

Olio evo

Procedimento:

In una pentola capiente, soffriggere in olio evo la cipolla, l’aglio e le carote (tutto triturato) insieme al trito di rosmarino ed origano, lasciar insaporire mescolando qualche minuto.

Aggiungere le patate a cubetti, la verza ed il cavolo nero a striscioline, far rosolare qualche minuto.

Versare il brodo ed il curry, coprire, abbassare la fiamma e far cuocere per circa 70’.

Utilizzare il frullatore ad immersione per rendere la zuppa cremosa, impiattare, spolverare di quinoa soffiata e guarnire con un filo d’olio a crudo.

Buon appetito!

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