Popeye’s (creamy) Soup / Zuppa (cremosa) di Braccio di Ferro

collage_20141223123123795

Hello everybody!!

Yesterday night I cooked this delicious and healthy soup. I called it like that thinking to attract children, but now I’m wondering: do children still know Popeye or it’s just my “old” generation?? 😀 Anyway, you can call it “Monster’s Soup”, I guess children would love it heheheh 🙂 I put dried hot pepper in there, obviously you can avoid it!

Ingredients:

190 gr washed and dry spinach

280 gr peeled potatoes

330 gr cleaned broccoli (I use the florets, the stem – without the hard skin – and leaves)

150 gr cleaned leeks

1 carrot

1/2 lt vegetable broth

1 garlic clove

1 tsp turmeric powder

1 tsp grated ginger

Dried hot pepper

Powdered rosemary

Shelled hemp seeds

Extra virgin olive oil

Method:

Heat the oil in capacious pot, add chopped garlic, leeks and carrots, and let them golden brown, with a sprinkle of hot pepper and rosemary.

Steam potatoes (cut to thin slices), spinach and broccoli.

Now add vegetables in the pot, and stir-fry for some minutes.

Pour 1/2 lt of vegetable broth, lower the flame, keep the lid on and cook for about 10′.

Add turmeric powder and ginger, and cook 5′ more.

20141222_221458

Now use your hand blender to make your soup creamy, and serve with a drizzle of olive oil and a sparkle of hemp seeds.

Enjoy!


 

Ciao a tutti!

Ieri sera ho preparato questa deliziosa e salutare zuppa. L’ho chiamata così pensando di attrarre i bambini, ma ora mi domando: i bambini conoscono ancora Braccio di Ferro o è solo la mia “vecchia” generazione?? 😀 Comunque, potete chiamarla “Zuppa del Mostro”, e penso che i bambini la adoreranno eheheheh 🙂 Ci ho messo del peperoncino, ovviamente potete evitarlo!

Ingredienti:

190 gr spinaci (lavati ed asciugati)

280 gr patate (sbucciate)

330 gr broccoli (puliti. Io uso cimette, foglie e fusto pulito dalla scorza esterna più dura)

150 gr porri (puliti)

1 carota

½ lt brodo vegetale

1 spicchio d’aglio

1 cucchiaino curcuma in polvere

1 cucchiaino zenzero grattugiato

Peperoncino

Rosmarino

Semi di canapa decorticati

Olio evo

Procedimento:

In una pentola capiente, soffriggere in olio evo i porri, l’aglio e le carote, tutto sminuzzato finemente, con una spolverata di peperoncino e rosmarino triturato.

Cuocere a vapore le patate (tagliate a fette sottili), gli spinaci ed i broccoli.

Aggiungere ora le verdure nella pentola, e far insaporire qualche minuto.

Versare ½ lt di brodo vegetale, abbassare la fiamma, coprire e cuocere circa 10’.

Aggiungere la curcuma e lo zenzero e cuocere altri 5’.

20141222_221458

Utilizzare il frullatore ad immersione per rendere la zuppa cremosa, impiattare, guarnire con un filo d’olio a crudo ed una spolverata di semi di canapa.

Buon appetito!

Advertisements

2 thoughts on “Popeye’s (creamy) Soup / Zuppa (cremosa) di Braccio di Ferro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s