Vale’s Brownies / I brownies di Vale

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Hello everybody!

Today I’ve been very active and cocoaholic in cooking, so I wanna share with you the second sweet recipe of the day!!

For my birthday, some days ago, I got a “cups set”, for american recipes, so I decided to use it for the first time cooking something that really tastes like America! 😀

This is also a sugar-free recipe, because I used agave syrup, hope you’ll like these brownies like I did…they’re really delicious and it could be a good idea to put them on the table at Christmas: children and adults will love them!

PS: my baking tray is 20×16 cm. If you like you can add over the brownies some unsweetened cocoa powder, or some warm melted peanuts butter, or some hazelnut cream…I preferred to leave them like that, they looked delicious enough to me! 😉

Ingredients:

3/4 cup rice flour

1/4 cup potato starch

1/2 cup unsweetened cocoa powder

1/2 tsp baking powder

1/2 tsp sea salt

1/3 cup sunflower oil

1/4 cup self-made almond milk (you can use any gluten free vegetable milk)

1/4 cup water

1/3 cup agave syrup

1/3 cup unshelled hazelnuts

1/4 cup creamy peanut butter

Method:

Sift flour, starch and cocoa powder. Stir salt in.

Add hazelnuts, pour oil and agave syrup, put peanuts butter, milk, and water, and stir all of the ingredients together with a wooden spoon.

Sift the baking powder and keep on mixing.

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Pour the batter into your baking tray (lined with baking paper), smooth the surface.

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Bake in pre-heated oven to 180° for 25′.

Let it cool down before cutting into squares.

Enjoy!


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Ciao a tutti!

Oggi sono stata molto attiva e dipendente dal cacao in cucina, quindi voglio condividere con voi la seconda ricetta dolce della giornata!!

Per il mio compleanno, qualche giorno fa, ho ricevuto un set di cups, per le ricette americane, così ho deciso di usarlo per la prima volta preparando qualcosa che sapesse davvero di America! 😀

Questa è anche una ricetta senza zucchero, perchè ho usato lo sciroppo d’agave, spero vi piaceranno questi brownies quanto a me…sono davvero deliziosi e potrebbe essere una buona idea metterli sulla tavola a Natale: bambini ed adulti li adoreranno!

PS: il mio stampo è 20×16 cm. Se volete potete aggiungere sopra ai brownies del cacao amaro in polvere, o del burro di arachidi caldo sciolto, o della crema di nocciola…io ho preferito lasciarli così, per me sembravano già abbastanza deliziosi! 😉

Ingredienti:

¾ cup farina di riso (94 gr)

¼ cup fecola di patate (40 gr)

½ cup cacao amaro in polvere (60 gr)

½ cucchiaino lievito

½ cucchiaino sale

1/3 cup olio di semi di girasole (80 ml)

¼ cup latte di mandorle autoprodotto (o altro latte gluten free) (60 ml)

¼ cup acqua (60 ml)

1/3 cup sciroppo d’agave (80 ml)

1/3 cup nocciole sgusciate (46 gr)

¼ cup burro d’arachidi (65 gr)

Procedimento:

Setacciare in una terrina la farina, la fecola ed il cacao. Unire il sale e mescolare.

Aggiungere le nocciole, versare l’olio e lo sciroppo d’agave, unire il burro d’arachidi, il latte, l’acqua ed amalgamare.

Setacciare il lievito e continuare a mescolare.

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Mettere il composto nello stampo foderato con carta forno, livellare e lisciare.

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Infornare a 180° per 25’.

Lasciar raffreddare prima di tagliare a quadretti.

Buon appetito!

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2 thoughts on “Vale’s Brownies / I brownies di Vale

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