Citrus Savoy Cabbage Rolls / Involtini di Verza Agrumati

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Hello everybody!

Tonight I want to share a savoury recycling recipe to use the leftover pulp from juicing.

I’ve been thinking for a while to make savoy cabbage rolls, and tonight at last I really decided to make them!

I also had quite a lot of vegetable pulp (with citrus fruit, carrot, apple and fennel) though, so I thought to make some kind of oriental dish, using my imagination.

Ingredients:

Juice leftover (mostly citrus fruit) 440 gr

Leeks 150 gr

1 garlic clove

Tomato pulp 1 glass

Tahini 5 tbsp

Buckwheat flakes 50 gr

Dried tomatoes (one handful)

Cappers 1 tsp

Turmeric 1 tsp

Dried hot pepper

Oregano

Rosemary

Gomashio with algae

Extra virgin olive oil

Savoy cabbage leaves (about 10)

Method:

In a pan, brown minced leeks and garlic in olive oil.

Add juicer pulp and let it become seasoned, pouring some more olive oil, dried tomatoes and cappers.

Pour the tomato pulp and tahini and mix.

Add buckwheat flakes, mix and flavour with spices.

Pour a drizzle of olive oil, mix and let it cool off.

Put now the filling on the steamed savoy cabbage leaves, roll them and close on both sides.

Sauté the rolls in a pan, plate up and serve with some drops of Tamari sauce.

Enjoy!


Ciao a tutti!

Stasera voglio condividere una ricetta salata di riciclo per riutilizzare le fibre vegetali  scartate dall’estrattore di succhi (o dalla centrifuga).

E’ da un po’ che pensavo di fare degli involtini di verza, e stasera ho finalmente davvero deciso di farli!

Pero’ avevo anche parecchie fibre vegetali (con agrumi, carota, mela e finocchio), quindi ho pensato di preparare qualcosa di orientaleggiante, usando la fantasia.

Ingredienti:

Fibre vegetali (con agrumi) 440 gr

Porri 150 gr

1 spicchio d’aglio

Polpa di pomodoro 1 bicchiere

Tahina 5 cucchiai

Fiocchi di grano saraceno 50 gr

Pomodorini secchi (una manciata)

Capperi 1 cucchiaino

Curcuma 1 cucchiaino

Peperoncino secco

Origano

Rosmarino

Gomasio con alghe

Olio evo

Foglie di verza (una decina)

Procedimento:

In una padella rosolare i porri e l’aglio tritati in olio evo.

Aggiungere le fibre e far insaporire, aggiungendo un po’ d’olio, i pomodorini ed i capperi.

Versare la polpa di pomodoro e la tahina e mescolare.

Aggiungere i fiocchi di grano saraceno, mescolare e speziare.

Un filo d’olio, mescolare e lasciar intiepidire.

Disporre ora il ripieno nelle foglie di verza cotte a vapore, arrotolare e chiudere sui lati.

Passare gli involtini in padella, impiattare e servire con un filo di salsa Tamari.

Buon appetito!

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2 thoughts on “Citrus Savoy Cabbage Rolls / Involtini di Verza Agrumati

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